U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Broodbakshop

  • Nu ook zelf verse pasta maken

    Zelf verse pasta maken is natuurlijk het lekkerst en leukst! Maak met behulp van de producten op Pastapassie.nl jouw favoriete pasta. Verras eens iemand met een origineel cadeaupakket uit de PastaPassie shop.
  • Zout in combinatie met het bakken van brood

    Een zoutkorrel bestaat uit hele kleine deeltjes, ook atomen genoemd. Je kunt ze niet met je blote oog zien maar wel als je door een hele goede microscoop het zout bekijkt. Wetenschappers hebben in het zout verschillende deeltjes ontdekt. Men vond namelijk Natrium-deeltjes en Chloor-deeltjes. Deze deeltjes zien er door de microscoop verschillend uit en hebben daarom deze twee verschillende namen.
  • 7 voordelen van zuurdesembrood

    Het is afweer ruim een jaar geleden dat wij schreven dat bij zuurdesembrood bakken een goede starter vereist is! Na vele tevreden thuisbakkers is het leuk te zien welke broodsoort nu eigenlijk het meest populair is onder de thuisbakkers. Een veel gebakken winnaar is: zuurdesembrood. Dit is ook wel begrijpelijk. Zuurdesembrood heeft namelijk veel gezonde voordelen. Daarom in dit boogbericht: de 7 voordelen van zuurdesembrood.
  • Broodbakken met behulp van een oven

    De meest eenvoudige manier om brood te bakken is natuurlijk het bakken van brood met behulp van een broodbakmachine. Echter veel leuker en lekkerder is het zelf brood bakken met behulp van een oven, dat wil zeggen zonder gebruik van een broodbakmachine. Broodbakken met een oven vergt wel meer kennis en techniek.
  • Waar komt stokbrood vandaan?

    De bereidingswijze van stokbrood komt uit Oostenrijk ergens in de 19e eeuw. Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette wat letterlijk vertaald "Stokje" betekend. In Frankrijk wordt het stokbrood door de bakkers ook wel 'Weens brood' genoemd, omdat het dus uit brood Oostenrijk komt.
  • Een broodbakmachine kopen? Advies voor het maken van de juiste keuze.

    Zelf Brood bakken met een broodbakmachine is tegenwoordig niet meer alleen een handeling voor de echte professionele bakker. In dit artikel vind je als thuisbakker meer informatie over waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze voor een broodbakmachine.
  • Gelukkig worden door zelf gebakken brood

    Gelukkig worden van een geur, kan dat?! Ja zeker! Door de geur van versgebakken brood. Gegarandeerd een gelukzalig gevoel door het zelf bakken van brood. Dus snel de keuken in en kneden, mengen en bakken maar. Schuif die heerlijke degen maar meteen per twee de oven in.
  • Broodbakken - de basis ingrediënten en verhoudingen

    Zout brengt het brood op smaak maar houdt ook het vocht vast. Suiker wordt niet gebruikt als smaakmaker maar heeft als hoofddoel de rijs van het deeg te beinvloeden en de kleuring van de korst te beïnvloeden. Het optioneel toegevoegde vet (boter) maakt dat het brood minder snel oudbakken wordt. Suiker en vet (boter) zijn dus optioneel ingrediënten, ook zonder deze ingrediënten lukt het zelf bakken van brood. Basisbroden bestaan eigelijk alleen uit meel, zout, gist en water.
  • De beste broodbak tips: Hoe bak je zelf een perfect brood?

    Je bent zelf aan het broodbakken geweest en je hebt een geweldig brood gebakken. Familie en vrienden genieten van je bakkunsten en complimenteren je kennis en kunde. Volgend weekend ga je zeker weer zelf een broodbakken.
  • Meel en bloem, uitmalingsgraad en typering

    De uitmalingsgraad van meel en bloem kent verschillende standaarden. Omdat er na elke wals gezeefd wordt ontstaan er meerdere partijen bloem met verschillende eigenschappen, zo'n partij bloem wordt ook wel een bloedfractie genoemd. Door het mengen van deze bloemfracties ontstaan er diverse soorten bloem met elk speciafieke bakeigenschappen. Bloem met een hoge bakwaarde geeft de betekenis aan bloem dat je er goed brood van kunt bakken.

Artikelen 1 tot 10 van 34 in totaal

per pagina
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4