U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Broodbakshop

  • Vloerbrood: wat is het precies?

    Vloerbrood is razend populair en het is nog eens gezond ook! Maar wat is dit voor soort brood? En welke ingrediënten zitten hierin? We vertellen je hier graag alles wat je wil weten over vloerbrood. Vloerbrood heeft ook, zoals de naam doet vermoeden, te maken met de vloer. Natuurlijk liggen deze broden niet gewoon op vloer bij de bakker, maar op de vloer van de oven.
  • Wat je nog niet wist over pepernoten!

    Al in de 16e eeuw werd er rond het Sinterklaasfeest lekkers uitgedeeld aan brave kinderen in Nederland. Ook de pepernoot behoorde tot de verwennerij, samen met de andere cadeaus. Pepernoten zijn zelfs al afgebeeld in taferelen op hele oude schilderijen. Toen waren ze alleen niet rond maar vierkant gebakken, de pepernoten zagen er uit als brokjes en smaakten ze een beetje naar ontbijtkoek. Dit zijn de enige echte originele, ouderwetse pepernoten.
  • Nu ook zelf verse pasta maken

    Zelf verse pasta maken is natuurlijk het lekkerst en leukst! Maak met behulp van de producten op Pastapassie.nl jouw favoriete pasta. Verras eens iemand met een origineel cadeaupakket uit de PastaPassie shop.
  • Zout in combinatie met het bakken van brood

    Een zoutkorrel bestaat uit hele kleine deeltjes, ook atomen genoemd. Je kunt ze niet met je blote oog zien maar wel als je door een hele goede microscoop het zout bekijkt. Wetenschappers hebben in het zout verschillende deeltjes ontdekt. Men vond namelijk Natrium-deeltjes en Chloor-deeltjes. Deze deeltjes zien er door de microscoop verschillend uit en hebben daarom deze twee verschillende namen.
  • 7 voordelen van zuurdesembrood

    Het is afweer ruim een jaar geleden dat wij schreven dat bij zuurdesembrood bakken een goede starter vereist is! Na vele tevreden thuisbakkers is het leuk te zien welke broodsoort nu eigenlijk het meest populair is onder de thuisbakkers. Een veel gebakken winnaar is: zuurdesembrood. Dit is ook wel begrijpelijk. Zuurdesembrood heeft namelijk veel gezonde voordelen. Daarom in dit boogbericht: de 7 voordelen van zuurdesembrood.
  • Broodbakken met behulp van een oven

    De meest eenvoudige manier om brood te bakken is natuurlijk het bakken van brood met behulp van een broodbakmachine. Echter veel leuker en lekkerder is het zelf brood bakken met behulp van een oven, dat wil zeggen zonder gebruik van een broodbakmachine. Broodbakken met een oven vergt wel meer kennis en techniek.
  • Waar komt stokbrood vandaan?

    De bereidingswijze van stokbrood komt uit Oostenrijk ergens in de 19e eeuw. Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette wat letterlijk vertaald "Stokje" betekend. In Frankrijk wordt het stokbrood door de bakkers ook wel 'Weens brood' genoemd, omdat het dus uit brood Oostenrijk komt.
  • Een broodbakmachine kopen? Advies voor het maken van de juiste keuze.

    Zelf Brood bakken met een broodbakmachine is tegenwoordig niet meer alleen een handeling voor de echte professionele bakker. In dit artikel vind je als thuisbakker meer informatie over waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuze voor een broodbakmachine.
  • Gelukkig worden door zelf gebakken brood

    Gelukkig worden van een geur, kan dat?! Ja zeker! Door de geur van versgebakken brood. Gegarandeerd een gelukzalig gevoel door het zelf bakken van brood. Dus snel de keuken in en kneden, mengen en bakken maar. Schuif die heerlijke degen maar meteen per twee de oven in.
  • Broodbakken - de basis ingrediënten en verhoudingen

    Zout brengt het brood op smaak maar houdt ook het vocht vast. Suiker wordt niet gebruikt als smaakmaker maar heeft als hoofddoel de rijs van het deeg te beinvloeden en de kleuring van de korst te beïnvloeden. Het optioneel toegevoegde vet (boter) maakt dat het brood minder snel oudbakken wordt. Suiker en vet (boter) zijn dus optioneel ingrediënten, ook zonder deze ingrediënten lukt het zelf bakken van brood. Basisbroden bestaan eigelijk alleen uit meel, zout, gist en water.

Artikelen 1 tot 10 van 36 in totaal

per pagina
Pagina: 1 | 2 | 3 | 4