U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Recepten

  • Suikerbrood met speculaaskruiden

    Suikerbrood maar dan anders: suikerbrood met speculaaskruiden! Handig om in voorraad te hebben, je kunt ze namelijk invriezen.
    Ingrediënten Deeg:
    • 500 gram tarwebloem
    • 15 gram speculaaskruiden
    • 7 gram droge gist
    • 9 gram zout
    • 300 gram volle melk, 20 – 25 °C
    • 50 gram gembersiroop
    • 75 gram zachte ongezouten boter, in klontjes 
    Vulling:
    • 200 - 220 gram parelsuiker (P4 of P5)
    • 15 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld 
    Verder:
    • zonnebloemolie om handen, kom en werkplek in te vetten
    • 2 kleine aluminium bakvormen of 1 gewoon broodbakblik van ± 25 cm, dik ingevet met roomboter (en broodbakblik bekleed met bakpapier)
  • Simit - Turkse bagels

    Deze heerlijke lichtzoete Simit zijn lekker als ontbijt of als snack tussendoor. Je kunt ze zo eten, maar ze ook open snijden er er beleg tussen doen.
    Ingrediënten

    Deeg:

    • 500 gram tarwebloem
    • 7 gram droge gist
    • 10 gram suiker
    • 9 gram zout
    • 300 gram water, 20 - 25 C

    Verder:

    • 4eetlepels/60 ml Pekmez (zie hieronder voor vervanging)
    • 3 eetlepels/45 ml water
    • sesamzaadjes
    • zonnebloemolie om werkplek en handen mee in te vetten
    • bakplaat bekleed met bakpapier of bakfolie
  • Pepernoten

    Het Sinterklaasfeest maak je pas echt compleet met zelf gemaakte pepernoten. Met de heerlijke pepernotenmix maak je in een handomdraai ouderwets lekkere pepernoten/kruidnoten. Je hoeft alléén nog één ei toe te voegen en 150 gram boter/margarine en het deeg is klaar voor gebruik.
    Ingrediënten  
  • Chocoladebroodjes

    Heerlijke chocoladebroodjes voor de lekkere trek. Je kunt ze zo eten, maar met een lik roomboter nog lekkerder!
    Ingrediënten Deeg:
    • 350 gram tarwebloem
    • 5 gram droge gist
    • 15 gram suiker
    • 6 gram zout
    • 25 gram zachte ongezouten roomboter
    • 165 gram (volle) melk, 20 – 25 °C
    • 60 gram ei (= 1 L ei), kamertemperatuur
    • ¾ theelepel vanille extract 
    Vulling:
    • 125 gram bakvaste chocoladedruppels 
    Verder:
    • zachte ongezouten roomboter om de broodjes na het bakken mee te bestrijken
    • zonnebloemolie om kom, handen en werkplek in te vetten
    • bakplaat, bekleed met bakfolie op bakpapier
  • Trick or Treat: Gezonde Halloween toastjes

    Gewone toast kun je overal kopen maar speciale toastjes kun je heel goed zelf maken. Lekkerder, gezonder, voordeliger en natuurlijk veel leuker, vooral voor speciale gelegenheden zoals Halloween!
    Ingrediënten
    • Wit- en/of bruinbrood
    • Gerookte zalm
    • Crème fraich
    • Kappertjes
    • Tomaat
    • Mozzarella
    • Takje basilicum
    • Groene pesto
    • Cambozola
    • Luikse stroop (of andere appelstroop)
    • Ganda ham
    • Walnoten
    • Wildpaté
    • Cranberryjam
  • Desembrood met gedroogde tomaten, olijven en walnoten

    Een heerlijk brood, gevuld met gedroogde tomaten, olijven en walnoten. Lekker bij soep of bij de borrel.
    Ingrediënten
    • 120 gram actief desem op basis van tarwebloem, 100% hydratatie
    • 125 gram tarwebloem
    • 125 gram semolina*
    • 140 gram water, lauwwarm
    • 1 gram droge gist (optioneel)
    • 6 gram zout
    • 50 gram gedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
    • 35 gram zwarte olijven, in vieren gesneden
    • 40 gram walnoten, heel of in stukjes gebroken
    *bijvoorbeeld Semola di grano duro rimacinata – 176 van De Cecco
  • Brioche

    Een recept voor brioche: een heerlijk brood met roomboter, eieren en melk. Slecht voor de lijn, maar o zo lekker!
    Ingrediënten Deeg:
    • 540 gram tarwebloem
    • 65 gram suiker
    • 14 gram droge gist
    • 12 gram zout
    • 4 eieren, maat M, los geklopt
    • 120 gram volle melk, uit de koelkast
    • 225 gram ongezouten roomboter, uit de koelkast
    Afwerking:
    • 1 ei, los geklopt met een snufje zout
    Verder:
    • 2 broodbakblikken van ± 21 cm, ingevet
  • Brood met dadels

    Dit heerlijke lichtzoete en kruidige brood met dadels is lekker met een beetje boter, maar kaas smaakt er ook prima op!
    Ingrediënten Deeg:
    • 400 gram tarwebloem
    • 50 gram roggebloem
    • 5 gram droge gist
    • 8 gram zout
    • 155 gram water, 20 – 25 °C
    • 145 gram (volle) melk , 20 – 25 °C
    • 15 gram (schenk)stroop
    • 2 gram koekkruiden
    • 6 gram moutpoeder (optioneel)
    Vulling:
    • 125 gram ‘ready to eat dadels’, in stukjes gesneden
    Verder:
    • zonnebloemolie om handen, kom en werkplek in te vetten
    • bakblik
    • bakpapier of bakmatje
  • Brood met havervlokken en honing

    Heerlijk brood vol met havervlokken en een beetje honing. Ook geroosterd erg lekker!
    Ingrediënten Deeg:
    • 300 gram karnemelk, 20 – 25 °C
    • 90 gram havervlokken
    • 20 gram honing
    • 315 gram tarwebloem
    • 15 gram zachte ongezouten roomboter
    • 5 gram droge gist
    • 6 gram zout 
    Garnering bovenkant brood:
    • 15 gram ongezouten roomboter
    • 1 ½  theelepel honing
    • havervlokken 
    Verder:
    • zonnebloemolie om handen, kom en werkplek mee in te vetten
    • broodbakvorm van ± 20 cm, ingevet en eventueel bekleed met bakpapier
  • Bruine bolletjes met lijnzaad

    Een recept voor het bakken met bruine zachte broodjes met als extra toevoeging lijnzaad
    Ingrediënten Deeg:
    • 400 gram tarwebloem
    • 100 gram volkorenmeel
    • 6 gram droge gist
    • 20 gram volle melkpoeder
    • 20 gram gebroken lijnzaad
    • 5  gram moutpoeder
    • 9 gram zout
    • 25 gram zachte roomboter
    • 320 gram water, lauwwarm
    Verder:
    • zonnebloemolie om kom, handen en werkplek in te vetten
    • bakplaat, bekleed met bakfolie of bakpapier

Artikelen 1 tot 10 van 27 in totaal

per pagina
Pagina: 1 | 2 | 3