Bananenbrood!
Dit is nou echt een typisch ‘brood’ dat je bij iedere gelegenheid kunt maken. En (bijna) iedereen
vindt het lekker. Vooral kinderen want het is lekker zoet en smeuïg. Eigenlijk vind ik het geen brood
maar meer een cake.
Snel op
We hebben regelmatig een bananenbrood dag. Vooral wanneer de kids en wijzelf druk zijn met
sporten of andere activiteiten buitenshuis dan is het heerlijk om nog even een plakje cake te
verorberen vlak voor je de deur uitgaat. Het vult goed en dan kunnen we er weer even tegenaan.
Lekker makkelijk
Op internet kun je legio recepten vinden voor bananenbrood. En eigenlijk is het heel simpel om te
maken. De grote vraag die je je bij dit broodje kunt stellen is: wil ik grote stukjes banaan proeven,
of kleine of hele kleine. Doe wat je het liefst wil en het kan eigenlijk niet mis gaan. Wil je het jezelf
extra makkelijk maken, bestel dan gewoon een kant-en-klare verpakking Bananen broodmeel.
Topping
Het brood laat zich heel goed combineren met een topping - en dan is het toch echt wel een cake
geworden. Bijvoorbeeld een glazuurtje, of topping met roomkaas, lekker voor een verjaardag. Of
een topping van fijngestampte harde noten en caramel, mijn favoriet! Of een dun laagje honing of
kandij…je kunt variëren naar hartenlust.
Altijd goed
Zoals gezegd, een bananenbrood is altijd goed. Op een verjaardag, om mee te nemen, als
tussendoortje, voor onderweg of bij de sport. Zorg er wel voor dat je wat rijpere bananen gebruikt
want die zijn al lekker zoet en dan wordt de cake lekker smeuïg en niet snel droog.
Je begrijpt, een bananenbrood houdt het nog geen twee hele dagen vol in ons gezin! We vinden
het allemaal lekker ongeacht welke variant ik heb gemaakt. Toch durf ik te zeggen dat voor de kids
de cake met stukjes chocolade bovenaan hun lijstje staat. En dat snap ik wel want net als
bananencake is chocolade altijd een goed idee! ;-)