Sluiten

Categorieën

Filters
    Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 17 December 2021

    Brood van de bbq met Dutch oven-brood

    Vorig jaar schoot ik helemaal in de stress. We zouden met vrienden gezellig bbq-en en dat zou bij
    ons zijn. Hartstikke leuk.


    Krijg ik letterlijk de avond van tevoren van mijn vriendin een berichtje: ‘Oh ja, ik was nog vergeten
    te vertellen dat ik vegetarisch ben geworden.’ BAM! Die kwam hard aan, want ik had werkelijk alles
    gepland vanaf het moment dat de bbq aan ging tot het moment dat we zouden stoppen. En daar
    zat niet veel geschikts bij voor een vegetariër. Zelf eten we niet iedere dag vlees, maar een
    barbecue, daar hoorde in onze ogen echt vlees bij.

    Het knaagt

    Het zit in mijn natuur om een goede gastvrouw te zijn en iedereen te voorzien van heerlijk eten. Ik
    geniet ervan als anderen genieten zeg maar. Je begrijpt dus vast wel mijn acute stress. Ik had nog
    net tijd om wat extra groente te halen en wat fruit voor erbij maar daarmee hield het wel op.
    Uiteraard serveerde ik ook brood, dus vult dat wel, maar het principe van barbecueën is toch dat je
    iets eet wat geroosterd is. Het was gezellig en mijn vriendin zei dat ze genoeg en lekker had
    gegeten, maar … het knaagde aan me. Dit zou me niet nog een keer overkomen.

    De oplossing

    Op kerstavond hebben wij weer met onze vrienden afgesproken en we gaan weer barbecueën,
    een winter-bbq. Stevige stukken geroosterde groenten gecombineerd met een lekker bouillonnetje,
    een pittig gekruide picanha en wat spiesen. En ik heb mijn vega-bbq-skills geüpgraded en
    portobello’s en groentesticks voorbereid.

    Brood van de bbq

    Maar het leukste is het brood dat we op de barbecue gaan bereiden. Ik heb er zelfs een tweede
    barbecue voor aangeschaft, echt waar! Want het is zo ontzettend leuk en een echte aanrader: een
    Dutch oven-brood. Ik maak er meerdere. Je kan het brood vullen met bijvoorbeeld een paar
    gekookte eieren. Of maken met kruiden als rozemarijn en zout, olijven en zongedroogde tomaten
    of noten met een vleugje honing. Het brood krijg een bijzondere smaak van de hete kolen en een
    knapperig korstje.

    Broodpan Dutch Oven

    De aanschaf van de Broodpan Dutch Oven is wat mij betreft meer dan de moeite waard geweest.
    Het staat gezellig, is anders dan het standaard stokbroodje bij de bbq en iedereen kan ervan
    meegenieten. In mijn zoektocht naar iets leuks op de barbecue voor vegetariërs is dit toch wel het
    allerbeste wat ik tegenkwam. En je kan er natuurlijk ook gewoon lekker wat spek omheen binden,
    het hoeft niet per se zonder vlees.

    Terwijl we tijdens de winter barbecue wachten tot het brood gaar is, roosteren we marshmallows
    en kastanjes, en drinken we een glaasje Glühwein. Ik word al blij als ik er aan denk. Nu alleen nog
    hopen dat het op kerstavond droog is.

    Recepten & Blogs

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »