Sluiten

Categorieën

Filters
  Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 15 Juli 2022

  Broodbakken met de broodbakmachine

  Stel je voor …

  De wekker gaat. Je snoozed en draait je nog even om want je ligt zoooo lekker. Het wordt een drukke dag: morgen ga je op vakantie. Hoe krijg je iedereen zover dat ze op tijd hun spullen hebben ingepakt? Hoe hou je jezelf in en loop je niet de hele dag te roepen ‘Heb je je spullen nu al bij elkaar?’ Dat blije gevoel van ‘bijna op vakantie en wat heb ik er naar uitgekeken’ vermengt zich met de stress van ‘Hoe krijgen we het allemaal in de koffers en de auto?’ Komt het je bekend voor?

  Passen en meten

  Vandaag begint het passen en meten. We hebben allemaal een eigen koffer en dat is de max. En ík mag ook nog een tas meenemen heb ik zelf bedacht ;-) Zelfs dan is het nog een pittige klus: jurkjes voor in de avond, kleding voor op avontuur, badhanddoek en strandspullen voor aan het water, lange broek of niet, schoenen, slippers en misschien ook sneakers en natuurlijk toiletspullen en make-up, want tja, ik ben wel een beetje ijdel. Soms zou ik zo gemakkelijk als mijn man willen zijn, hij pakt wat korte broeken en shirts en een toilettasje en klaar, misschien stop ik stiekem wel wat in zijn koffer, haha. k ga er maar uit want door alle gedachten lig ik niet lekker meer.

  Broodverrassing!

  En stel je nu voor … dat je de deur van de slaapkamer opent en de heerlijke geur van vers gebakken brood je neus binnendringt. Verrukkelijk!

  Geen gedoe: broodbakmachine

  Eigenlijk was ik min of meer al vergeten dat ik de avond tevoren de broodbakmachines had aangezet. I-d-e-a-a-l! Je doet de ingrediënten in de machine en de volgende ochtend heb je kakelvers brood! Ik heb er zelfs twee beide van Bestron. De eerste beviel me zo goed dat ik er nog een wilde. De broodjes hebben een bescheiden formaat, dat is fijn want er blijft nooit wat over, maar voor ons gezin met drie pubers is één broodje te weinig voor een dag.

  Genieten van vers brood

  En dus trommel ik iedereen uit bed met de mededeling dat we met z’n allen gaan ontbijten met vers brood. Even later zitten we aan tafel met een heerlijk meergranenbrood en Italiaans broodje. Sommigen nog met een enorm slaaphoofd, maar ja dat neem ik maar even voor lief nu. Ik geniet nog van de rust van dit moment voordat het ‘Mam, waar liggen mijn slippers?’ en ‘Heb je mijn korte broek wel gewassen? .. Oh laat maar hij ligt onder mijn bed. Kan je hem nog wassen?’ begint.

  Zo schoon

  Na het ontbijt gaat ieder zijn weg. Ik ruim nog even lekker in mijn eigen bubbel de tafel af en was de bakken waar de broodjes in zaten af. Iedere keer verbaas ik me hoe gemakkelijk het gebruik van een broodbakmachine eigenlijk is want de bakken zijn heel makkelijk schoon te maken en de machine wordt zelf niet vies. Ik plaats de bakken terug in de machines en zet ze weer in de kast. Zo, opgeruimd.

   

  Dan begin ik nu zelf ook maar met inpakken. Ik ben er klaar voor!

   

  Tip: Je hoort wel eens dat brood uit de broodbakmachine snel droog wordt. In uitzonderlijke gevallen komt het voor dat er brood overblijft, dan doe ik in mijn katoenen broodzak een vochtig (niet nat!) gemaakt dubbelgevouwen dubbel keukenpapier om uitdroging te voorkomen. Simpel en effectief! Daar hou ik van :-)

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »