Cakepops voor Sint Maarten
Sint Maarten komt er weer aan. Ik weet het duurt nog een paar weken, maar ik denk er graag van tevoren over na, want voor je het weet is het toch zover. Met veel kleine kinderen in de buurt lopen we van etens- tot koffietijd tig keer heen en weer om de deur te openen en tig keer hetzelfde liedje aan te horen.
Shinen met je lampion
Het zingende grut staat met zelfgemaakte lampions te shinen terwijl ze ondertussen met steelse en hoopvolle blikken alvast proberen te zien wat voor lekkers er dit jaar te halen valt. En dat snap ik want meestal doe ik wel iets speciaals en zelfgemaakts en dat weten de buurtkinderen inmiddels allemaal. Misschien ook de reden dat het bij ons zo druk is. Wat ik in ieder geval niet doe is snoep bij de winkel halen en dat uitdelen.
Gelijk oppeuzelen
Iets op een stokje doet het altijd goed. Ze kunnen dat namelijk gelijk oppeuzelen - eigenlijk moet dat wel omdat je het niet in de tas kunt stoppen - en dat vinden ze fantastisch! Helemaal niet wachten tot ze thuis zijn en de buit inspecteren! En hoe teleurstellend als papa of mama zegt ‘je mag vier dingen nu opeten, de rest bewaren we in een pot’. Dat is toch niks aan als je kind bent, dus alvast lekker snacken terwijl je op pad bent geeft de snoeptocht iets ondeugends en magisch.
Vrolijke cakepops
Het worden cakepops dit jaar. Ik had het al een keer eerder gemaakt, maar het is zo leuk dat ik het gewoon nog een keer maak. Daarnaast zijn cakepops eenvoudig om te maken, ook als je geen cakepopmaker hebt. Om ze lekker vrolijk te maken gebruik ik witte smeltchocolade, knettersuiker en gekleurde cakeversieringen van de super. Maar je kunt natuurlijk de smeltchocolade nemen die je lekker vindt en bijvoorbeeld smarties, hagelslag, mini fudge, stukjes marshmallow of gekleurde muisjes gebruiken. Of glazuur in een kleurtje is ook leuk. Je kunt dit eigenlijk bij iedere gelegenheid wel maken, want als je de kleuren en versiering afwisselt heb je toch steeds iets ‘nieuws’.
Benodigdheden
Om cakepops te maken zonder cakepopmaker heb je het volgende nodig:
Cakemix voor molencake, 240 gram poedersuiker, 125 gram roomboter ongezouten, 3 eetlepels water, satéprikkers en stevige lollystokjes, chocolade om te smelten. En natuurlijk de versieringen die je wil gebruiken! Je maakt ongeveer 20 stuks met deze ingrediënten. Als je ze wat groter wil maken dan heb je wat minder stuks.
Bereiden cake
Als je de cake hebt gemaakt laat hem dan volledig afkoelen. Daarna verkruimel je de cake met je handen, maak hem lekker fijn. Mix de roomboter en poedersuiker, voeg geleidelijk het water toe en vervolgens doe je de cakekruimels erdoorheen. Meng het goed zodat je er balletjes van kunt maken. Als je de balletjes hebt gemaakt, maak er dan een gaatje in met de satéprikker tot de helft van het balletje. Laat ze op een bakplaat met bakpapier 10 minuten stevig worden in de vriezer. Eventueel kun je ze nog 5 minuten in de koelkast zetten.
De topping
Maak ondertussen de gesmolten chocolade. Voordat je de lollystokjes in de cakepops steekt kun je ze eerst in de warme chocolade dopen. Druk de stokjes in de cakepops - als je de cake wilt vullen met een chocoladesmaakje - en doop ze daarna in de gesmolten zoetigheid. Het is natuurlijk het lekkerst als ze helemaal omhuld zijn. Vervolgens haal je ze door de versiering of sprenkel je het er overheen als de chocolade nog zacht is. Dus niet te lang wachten met versieren anders blijft het niet plakken!
Zoals gezegd zijn cakepops leuk voor iedere (kinder)gelegenheid en er zijn zoveel mogelijkheden om ze te versieren. Lekker losgaan dus! De jongens hopen altijd dat er niet al te veel kinderen aan de deur komen want ze vinden het nog steeds een lekkernij met een magische aantrekkingskracht. Het is alleen jammer dat ze er graag heel veel achter elkaar eten. Enne .. ik moet eerlijk zeggen dat ik ook die neiging heb, haha.
Tip: Wil je een cakevulling maken met fruitsmaak gebruik dan de aardbeien cakemix of de fruit cakemix.