Sluiten

Categorieën

Filters
  Ouafae - Broodbakshop - Zaterdag 15 Oktober 2022

  Glutenvrij broodbakken - Knakworstbroodjes

  Hoi ik ben Ouafae! De broodbakshop heeft mij gevraagd een aantal gastblogs te schrijven over “Glutenvrij broodbakken

  Ik zal eerst eens wat vertellen over hoe ik ooit glutenvrij ben gaan bakken. Broodbakken is iets wat ik al van jongs af aan aangeleerd heb gekregen door mijn moeder. Ik bakte samen met haar de heerlijkste Marokkaanse broden, waar de geur je al bereikte aan het begin van de straat.

   Ouafae - Glutenvrij broodbakken

  Brood bakken is voor mij een plezierige hobby, een me-time moment waarin ik mezelf helemaal kan opladen. Brood bakken brengt mij terug in mijn jeugdherinneringen en geeft mij een warm gevoel. Het betekent voor mij gezelligheid, warmte, culturele waarden, maar vooral genieten met elkaar. De broodbaktraditie zette ik voort in mijn eigen gezin. Bijna elk weekend staan er verse broodjes op de ontbijttafel of een lekker Marokkaans brood bij de tajine (Marokkaanse stoofschotel).

  Glutenvrij broodbakken - coeliakie

  Vorig jaar kreeg mijn zoontje Ayman de diagnose coeliakie, dit is een auto-immuunziekte. Het lichaam is dan overgevoelig voor gluten. Gluten is een eiwit dat in sommige granen voorkomt. Als Ayman dit binnenkrijgt dat wordt hij erg ziek, daarnaast beschadigd het ook zijn darmvlokken, waardoor hij buikpijn krijgt. De klachten kunnen bij iedereen anders zijn. Maar coeliakiën delen het dieet om glutenvrij te eten om de darmen weer gezond te krijgen. Echter was het horen dit nieuws een behoorlijke klap voor ons thuis. Ayman was echt een broodgenieter, en een heerlijk brood vinden wat lekker en glutenvrij is was een super lastige uitdaging. Ik kon het niet aanzien dat wij van lekker brood aan het genieten waren en hij niet. Op deze manier kwam glutenvrij broodbakken in ons leven. Zelf wist ik geen idee waar ik moest beginnen, dus ik las veel, probeerde veel uit, en vroeg andere om advies. Ondertussen zijn we 1.5 jaar verder en ben ik zelf ontpopt tot een ervaren glutenvrije broodbakster. Inmiddels heb ik website en ben ik actief op social media om het glutenvrij bakken met iedereen te delen middels heerlijke en vooral makkelijke recepten. Momenteel ben ik ook bezig met een mooi glutenvrij bakboek te lanceren. Hier ben ik achter de schermen druk mee bezig, dus heb je interesse volg mij dan via mijn website of op facebook en Instagram 

  Dit was kort over mijn weg naar het glutenvrij broodbakken, ondertussen heb ik natuurlijk ook een geweldig lekker recept voor jullie van heerlijke knakworstbroodjes. Omdat glutenvrije deeg in sommige recepten eerder een deegbeslag is dan een vaster deeg wat je normaliter gewend bent bij o.a deeg gemaakt van tarwe, kan het handig zijn om een bakvorm te gebruiken. Voor deze broodjes gebruikte ik deze bakvorm

  Ik heb de bakvorm bij eerste gebruik even gewassen en afgedroogd. Invetten is niet nodig dankzij het antikleef effect wat dit materiaal heeft. In elke vorm deed ik 2 ijslepels deegbeslag, wat precies genoeg is om een mooi knakworstbroodje te krijgen. De broodjes zijn heerlijk zacht en smaken bijna als normaal brood. Ook benieuwd naar het recept? Je vindt haar hier!

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    De webwinkel is tijdelijk gesloten. De klantenservice is uiteraard bereikbaar voor eventuele vragen op: [email protected] Verbergen