Sluiten

Categorieën

Filters
    Ellen - Broodbakshop - Zaterdag 8 Oktober 2022

    Grenzeloos barbecueën doe je met deze BBQ Roker van Gusta.

    Lekker smoken!

    Stoptober? Daar doen wij niet aan mee! Nee wij roken lekker door en moeten er niet aan denken te stoppen. Toevallig gaan we vandaag weer eens flink en lang roken. En daarvoor gebruiken we de Gusta BBQ King!

    De barbecue en smoker in één is best klein van formaat, dus als we met z’n allen zijn gebruiken we hem niet. Maar vandaag zijn mijn man en ik samen en het leek me leuk om hem weer eens uit de garage te halen. Het is vandaag schitterend weer en de zon schijnt heerlijk dus we kunnen er nu nog even van genieten voordat het echte herfstweer zich aandient.

    Altijd bruikbaar

    Overigens kun je hem natuurlijk het hele jaar door gebruiken, het is ideaal dat er een deksel op zit en hij gewoon zijn werk kan doen zonder dat je er veel omkijken naar hebt.

    Spareribs

    Vandaag gaan we spareribs eten. Lekker met een aardappelsalade en natuurlijk brood. Het vlees heb ik trouwens kant-en-klaar gekruid en al gehaald bij de slager. Hij kruidt ze zo lekker, dat ik geen zin heb om dat zelf te doen. Maar in principe kun je iedere rub of kruidenmix gebruiken die je zelf lekker vind. Snij wel voorzichtig op het bot - zodat je het vlees niet beschadigd - het vlies van de spareribs af.

    Smoken met houtsnippers

    Het werkt eigenlijk heel makkelijk, maar je moet wel op tijd beginnen. De smoker is uitgerust met een thermometer en dat is heel handig! Om hem aan de gang te krijgen en houden gebruik ik gewoon briketten en houtskool. Als hij goed op temperatuur is, zo’n 110 graden, voeg ik eiken houtsnippers toe, om de rooksmaak echt in het vlees te krijgen. Vervolgens laat ik de stukken spareribs ongeveer een uur smoken.

    Twee uur handen vrij

    Na een uur doe ik het vlees op een aluminiumschaal en pak ik het heel goed in in aluminiumfolie. Er moet geen lucht bijkomen. Je kunt er een klontje boter bij doen of ze bestrijken met olie, dan wordt het vlees nog smeuïger. De pakketjes doe ik dan nog twee uur in de smoker op 100 graden. Na ongeveer twee uur haal ik het folie eraf en als het goed is, is het vlees boterzacht en makkelijk van het bot te halen. Afhankelijk van hoe het eruit ziet laat ik het vlees nog even zonder folie eroverheen een half uurtje in de smoker nagaren.

    Relaxed

    Het is een schattig ding om te zien, maar hij levert altijd goed werk en is makkelijk in gebruik. En het allergrootste voordeel van de smoker in het algemeen is dat je ondertussen nog gewoon wat andere dingen kunt doen. Broodjes bakken en salade maken en daarna gewoon naar het ding kijken terwijl hij het harde werk doet onder het genot van een wijntje.

    Een prima start van het weekend vind ik zelf! Lekker blijven roken zou ik zeggen ;-)

    Recepten & Blogs

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »