Sluiten

Categorieën

Filters
  Ellen - Broodbakshop - Zaterdag 22 Oktober 2022

  Kliederbroodje voor onderweg

  Ken je dat? Je moet een eind rijden en neemt een lekker bammetje mee voor onderweg. Je wil jezelf wel een beetje verwennen dus belegt de boterhammen met kipfilet, een blaadje sla, wat komkommer en een paar plakjes tomaat. Lekker dik beleggen en er nog wat dressing overheen doen en je bent helemaal klaar om te gaan. Lekker toch? Zeker lekker, maar niet echt handig.

  Knabbelen onderweg

  Daar kwam ik vorige week achter toen ik mijn oma naar huis bracht. Het is anderhalf uur rijden en dan lust je op de terugweg wel wat. Helemaal als je van tevoren verwacht in de file terecht te komen. Op de heenweg nog niets aan de hand. Ik had twee bekers met thee meegenomen zodat we onderweg iets te drinken hadden en een paar appels om te knabbelen. Helemaal fijn en het was gezellig met oma.

  Goed voorbereid

  Nadat ik afscheid had genomen van oma toog ik me op de terugweg. Toen ik de snelweg opdraaide kwam ik bijna gelijk al in de file. Balen. En gaandeweg zag ik de tijd op de navigatie steeds maar oplopen in plaats van minder worden. Na een uur dacht ik ‘tijd voor een boterham’. Dus ik pakte de broodtrommel die ik op de stoel naast me had klaargelegd en zette de trommel op schoot. Ik had het al in vieren gesneden zodat ik niet met een heel groot stuk in mijn hand zat te hannesen achter het stuur. Dat is niet echt veilig, dus ik was op goed voorbereid. Tenminste dat dacht ik.

  Smeerboel

  Bij de eerste hap voelde ik al nattigheid. De tomaat viel eruit en niet in de trommel. Nogmaals balen :-(  En zo ging het eigenlijk de hele tijd. Nadat ik de inhoud van de trommel had opgepeuzeld zat mijn kleding onder de tomaat, sla en saus. Wat een toestand! En onderweg met een servet alles afvegen leek me niet zo handig tijdens het rijden, dat zou teveel afleiden. Dus ik liet het maar zitten.

  Niet zo blij

  Na een reis van tweeëneenhalf uur kwam ik eindelijk thuis. Ik had geen trek meer, maar was niet zo blij. Het leek wel of ik geverfd had, mijn roze kleding was beklad met rode en witte vlekken en er hing nog een blaadje sla aan mijn trui die voor me op de grond viel toen ik uit de auto stapte. En dan heb ik het maar niet over de kruimels in de auto. Moest ik ook nog stofzuigen, bah.

  De oplossing: krenten- of rozijnenbrood

  Onderweg tijd genoeg om erover na te denken en de volgende keer weet ik het wel: dan neem ik een plakje krentenbrood of rozijnenbrood mee. Je kunt natuurlijk onderweg stoppen of bij de benzinepomp iets halen, maar dat vind ik niks. Als ik op weg ben dan wil ik door, verstand op nul en gaan.

  Stevig en zonder beleg

  Krentenbrood is lekker stevig en er hoeft geen beleg op. Ik dacht nog aan een broodje pindakaas of hagelslag, maar daar wordt je brood zo zompig van. Plakje vlees kan ook natuurlijk ook, maar met de ervaring van vorige week neem ik geen risico’s meer.

  Makkelijk zelf te maken

  Krentenbrood (ook wel krentenstoete, krentenkrogge of krentewegge) en rozijnenbrood zijn heel makkelijk zelf te maken. Rozijnenbrood mix had ik nog liggen, dus ik heb vorig weekend gelijk maar een brood gebakken. Tja, je weet hoe dat gaat; als je aan eten of een recept denkt of het ziet dan wil je het ook gelijk proeven. We hebben het lekker thuis opgegeten en dan niet droog, maar met een fijne laag roomboter, dat is toch wel het allerlekkerst. Voor onderweg wat minder lekker, omdat het brood dan alsnog nattig wordt. En achter het stuur je broodje met roomboter besmeren .. dat is natuurlijk een keiharde no go. Stel je voor.

  • Ellen

   Geplaatst op vrijdag 28 oktober 2022 11:04

   Beste Marina, dat klopt. Dit blogartikel gaat niet over gluten vrij brood bakken, ik denk dat daar de verwarring is ontstaan.

  Toon meer

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    De webwinkel is tijdelijk gesloten. De klantenservice is uiteraard bereikbaar voor eventuele vragen op: [email protected] Verbergen