Sluiten

Categorieën

Filters
  Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 21 Januari 2022

  Knapperig korstje door stoombakje Desh

  Mijn vader zei altijd ‘korstjes zijn ook brood’. En daarmee bedoelde hij natuurlijk dat wij onze korsten gewoon moesten opeten, ook na herhaaldelijk smeken om ze eraf te mogen snijden. Want korsten daar hielden mijn zus en ik niet van.

  Krakend vers

  Tegenwoordig ben ik er dol op, je weet wel zo’n heerlijke knapperige korst. Zo een waarvan het krakende geluid haast net zoveel genoegdoening geeft als de smaaksensatie. Het contrast met de verse, zachte binnenkant van het brood vind ik zelf ook heel erg fijn. Helaas lukt het niet altijd om een brood te bakken met een krokante korst. Je krijgt dan zo’n half-half laffe buitenkant die én die fijne donkere kleur heeft én niet ‘knappert’. Een tegenvaller dus.

  Desh stoombakje

  Sinds kort bak ik in de oven ieder brood met de perfecte korst! Hiervoor heb ik een Desh stoombakje aangeschaft dat heel eenvoudig werkt. Met het vuurvaste keramische bakje creëer je de beste conditie in de oven voor je brood. Na enkele minuten begint het al te stomen en de combinatie van vocht, warmte en verdamping zorgen voor die krokante korst die ik graag wil. Het stoombakje heeft een handzaam formaat, is gebruiksvriendelijk en je kunt hem keer op keer gebruiken.

  Lekker voor mezelf

  Een van mijn kinderen heeft ondanks zijn puberleeftijd nog steeds een hekel aan korstjes, maar dat is helemaal niet erg. Normaal gesproken moet hij natuurlijk gewoon zijn hele boterham opeten en ik hoor in mijzelf mijn vader als ik hem vertel dat de korst toch echt bij het broodje hoort. Maar soms snij ik het er van tevoren voor hem er af, dan zie ik dat blije koppie omdat ik in zijn ogen iets liefs voor hem doe. Maar stiekem doe ik het voor mezelf en als hij het niet ziet eet ik lekker zijn korstjes op, haha. Onschuldig eigen belang dat mag soms best toch?

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »