Lekker bakken in de herfst
Herfst, het is een prachtig seizoen vol kleur en transformatie. Je ziet bijna voor je ogen gebeuren dat de natuur zich opmaakt om in winterslaap te gaan. Lekker erop uit voor een boswandeling en rode konen en na afloop koffie met een alcoholisch opwarmertje. Ik hou ervan. De natte dagen neem ik maar voor lief.
Herfst binnen halen
Natuurlijk kun je de herfst naar binnen halen. We kennen het allemaal; pompoenen in de vensterbank en geurkaarsen met vanille, kaneel en kardemom. En dan heb je nog de herfststukjes met gedroogde sinaasappelschijfjes, kastanjes, takken en herfstgroen die over een tijdje plaats maken voor het welbekende kerststukje van je schoonmoeder. Enne .. dat is geen cliché, ik krijg echt ieder jaar met kerst van mijn schoonmama een kerstbakje en ieder jaar nagenoeg dezelfde. Ik doe dan ook ieder jaar op dezelfde manier alsof ik er blij mee ben, haha. Ze bedoelt het goed.
Je huis herfstklaar
En wist je dat er veel mensen zijn die in dit seizoen hun interieur aanpassen. Een vriendin van mij die blijkbaar te veel tijd heeft verruilt aan het begin van de herfst het schilderij met bloesem van Van Gogh (je weet wel die ranke takken met die mooie lichtblauwe bloemen) voor een donkere plaat met een herfsttafereel van bomen. Bovendien worden alle gordijnen, kussen- en stoelhoezen vervangen door bijpassende kleuren en motieven. Net als de tuin, maakt zij haar huis herfstklaar.
Herfstbrood en herfstcake
Hartstikke leuk, maar daar doe ik niet aan. Aangezien ik van nature best een beetje lui ben heb ik de ideale oplossing gevonden om - met name als er visite komt - het huis in herfstsfeer te krijgen. Ik bak dan een herfstbrood of herfstcake. Lekker met kaneel, met rozijnen en met kardemom. En weet je; de warme donkere geuren zijn voldoende om het huis te vullen met die sfeer van de herfst. Het aroma is een gezellige binnenkomer waar je iedereen blij mee verrast.
Makkelijk en zonder gedoe
En hoe eenvoudig want een herfst cakemix en een herfst broodmix is eenvoudig te bestellen en ook makkelijk te bewaren. De ene keer doe ik er nog wat extra rozijnen in het brood of stiekem wat suiker in de cake, of een scheutje rum. Of ik maak kleine cakejes of broodjes voor de variatie. Je kunt er een Irish Coffee of warme chocolademelk bij nemen of een keer een neutraal kopje thee. Waar je maar zin in hebt of wat je gezelschap graag wil.
Zo kun je op een eenvoudig manier de herfst in huis halen zonder al te veel gedoe en hou je meer tijd om te genieten van dit seizoen of lekker te bakken!