Sluiten

Categorieën

Filters
  Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 17 Juni 2022

  Multifunctionele rasp voor zorgeloos raspen

  Ongelukken in huis

  De meeste ongelukken gebeuren thuis en alhoewel de badkamer op nummer 1 staat van plekken in huis waar het potentiële gevaar op de loer ligt, is de keuken natuurlijk ook de perfecte plaats om op de Eerste Hulp te belanden.

  Ik las laatst dat ‘door de toegenomen populariteit van de avocado, het aantal mensen dat op de E.H. terecht komt met een avocadohand sterk is toegenomen’. Ik moest er onwillekeurig om lachen, maar het zal je maar gebeuren dat je in plaats van een gat in je avocado een gat in je hand maakt.

  Raspvingers

  Zelf heb ik regelmatig last van raspvingers. Het is vast geen officieel woord, maar als avocadohand bestaat wil ik ook graag een naam voor mijn keuken ongelukkigheid. Toen mijn oma tien jaar geleden overleed erfde ik haar rasp. Geen idee waarom ze dat ding überhaupt had want nadat mijn opa jaren eerder overleed heeft ze geen pan meer aangeraakt. Sterker nog, ze bracht ze gelijk naar de kringloopwinkel. Ze had een hekel aan koken en at bij anderen, kant-en-klaar, bezorgde of afhaalmaaltijden. En ze was trots op haar standvastigheid ‘Ik hou er niet van dus ik doe het niet’, zei ze dan. Het zet je wel aan het denken, want waarom zou je iets doen wat je niet leuk vindt als je op leeftijd bent. Of welke leeftijd dan ook. Het inspireerde me in ieder geval om ook te doen waar mijn hart ligt en niets anders.

  Erfstuk

  Maar terug naar de rasp. Na haar overlijden werd haar huis leeggehaald en ze had op veel spullen op de onderkant briefjes geplakt met de naam van degene die het moest krijgen. Op de rasp zat een briefje geplakt met mijn naam. Omdat mijn oma duidelijk wilde dat ik hem kreeg, ging ik hem ook maar gebruiken. Het is zo’n staand ding, een met vier vlakken en op ieder vlak een ander soort rasp. Handig zou je zeggen, je zet hem neer en beweegt je raspobject naar boven en beneden en er komen mooi gevormde plakjes of schaafsels uit. Niet dus!

  Plakjes vinger

  Het is een enorm onding, iedere keer dat ik hem gebruik zitten mijn vingers onder de schaafwonden en plekken. Mijn vingertoppen zijn hun rondingen niet zeker want je schaaft er zo een plakje vanaf en dat zijn juist de plakjes die je niet wilt hebben. Ik heb al eens een hele schaal met geschaafde groenten weggegooid en ben met een donkere wolk boven mijn hoofd naar de snackbar gefietst voor patat. Gezin blij, ik boos. De kinderen heb ik dan ook uitdrukkelijk verboden het ding ook maar aan te raken. Het nonchalante ‘ik was dat toch niet van plan’ deze keer in dank aannemend.

  Een nieuwe rasp

  Sentimenteel als ik ben doe ik hem niet weg en gebruikte ik hem zelfs ook nog steeds, maar nu ben ik er helemaal klaar mee! Hij krijgt een mooi plekje in de vitrinekast en that’s it. Misschien wilde mijn oma me de boodschap meegeven dat koken echt niet leuk is en gevaarlijk of zoiets. In ieder geval heb ik deze week eindelijk een nieuwe rasp aangeschaft. Ik had nog wel een andere oude liggen maar was er zo klaar mee dat ik nu eens een echte goede en veilige rasp wilde. Veel keus dus even uitpluizen, maar ik heb een winnaar gevonden!

  Heerlijk raspen

  En wat denk je? Heerlijk! Zo makkelijk en handig! Wanneer rasp je nu eigenlijk? Weinig zou je zeggen, maar met deze goede rasp denk ik dat ik wat vaker gerechten verzin om het ding te gebruiken, haha.

  Ze zullen me zondag dankbaar zijn, want ik ga voor bij de koffie na de Vaderdag barbecue een worteltaart met citroencrème topping maken. Kan ik zowel wortels als citroen raspen. Ik kijk ernaar uit! En raspvingers zijn hier in huis voorgoed verleden tijd. Ook daar kijk ik enorm naar uit.

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    De webwinkel is tijdelijk gesloten. De klantenservice is uiteraard bereikbaar voor eventuele vragen op: [email protected] Verbergen