Sluiten

Categorieën

Filters
  Ellen - broodbakshop.nl - Zaterdag 3 December 2022

  Verlanglijstje voor kerst

  De kerstdagen komen met rasse schreden dichterbij en de verlanglijstjes vliegen me alweer om de oren. En weet je wat ik nou echt heel erg irritant vind? Een lijstje waar op staat: maakt niet uit, ik vind alles leuk. In mijn beleving is dat de vrije vertaling van ‘ik heb geen zin om iets te bedenken’.

  En je raadt het al, zo’n lijstje kreeg ik. Nu is het wel voor een vrouw dat maakt het voor mij wat makkelijker. En meer verklap ik niet, want stel dat ze het leest - maar haar kennende doet ze dat toch niet. En eigenlijk moet ik zeggen dat de rest van mijn gezin en familie ook niet regelmatig iets van me leest. Behalve mijn man, die leest - en proeft - alles. Wat een lieverd hé :)

  In ieder geval degene die ik heb is niet zo’n grote bak-ster, maar is wel geneigd het te proberen dus ik kan gerust wat bak- dan wel keukenspullen uitzoeken. En ze heeft zelf gezegd dat ze alles leuk vindt, dus dat gebruik ik dan als excuus mocht het toch niet in de smaak vallen.

  Heb jij ook zo’n lijstje gekregen? Of vind je het zelf lastig een lijstje te maken? Geen nood, ik heb een paar tips, wellicht zit er iets voor je bij.

   

  1. De broodbakset van Lékué bestaat uit een siliconen broodbakvorm (600ml), een gezellig bedrukte broodmand en een schort. Het leuke is natuurlijk de niet-traditionele broodbakvorm. Siliconen gaat lang mee en het is makkelijk schoon te maken - ook in de vaatwasser! En je kan er natuurlijk ook nog een broodmix bij doen, zoals de appel-kaneel broodmeel. Lekker om te maken in de kerst en oud en nieuw periode.

   

  1. De deegvormers van Ibili zijn echt leuk! Je maakt er op een makkelijke manier hartige of zoete gevulde hapjes mee. Bekleed ze met pasta of met bladerdeeg, vulling erop en klaar! De set heeft vier verschillende vormen en zo zet je snel een makkelijk eens iets anders op tafel.

   

  1. Wat is hij leuk hé! De RVS en siliconen garde! Zelf heb ik hem alleen maar gekocht omdat ik hem er zo grappig uit vind zien, maar werd verrast door de goede werking ervan. Door het ontwerp worden de bewegingen sterker tijdens het roeren en dat zorgt voor een luchtiger of beter gemengd resultaat. Een garde geven of krijgen voor kerst is best suf, maar niet als je voor deze kiest!

   

  1. Ik heb al eens verteld over mijn ongelukkige relatie met de rasp van mijn oma en waarom ik daar niet meer mee werk. Het moet veilig zijn en goed. Maar het kan ook leuk(er) en daar is de kaasrasp van Koziol perfect voor. Hij ziet eruit als een egel en de kleine stekels raspen makkelijk oude Parmezaanse kaas of jonge kaas. Je kunt hem heel makkelijk in de hand houden voor een rasp avontuur zonder ongelukjes. Ook leuk voor kids, om hun eigen kaas over de pasta te raspen!

   

  1. Het boek ‘Zweedse broodjes’ van Daniel Lindberg doet je bij de aanblik ervan gelijk al watertanden. Voor lekkere recepten van zoete broodjes is dit een aanrader! Ruik je het al? De kaneelgeur die zich in huis verspreid? Of proef je al de rabarberbroodjes? Kun je je de smaak al voorstellen van de amandelcroissants? Nu ik er zo over schrijf, denk ik denk dat ik het boek maar weer eens uit de kast haal om iets zoets te maken. Nu al zin in!

   

  1. Ben jij ook iemand die zijn eigen thee heeft? Ik wel. Het is thee die alleen ik drink hier in huis. Een eigen thee behoeft een goed eigen thee-ei en het liefst een leuke natuurlijk! Het hangende thee-ei van Viva is zowel mooi als functioneel, je hangt hem in je kopje en hij doet de rest. Er zijn veel kleuren, zo kun je iedereen een eigen kleur geven als je veel theefans in huis hebt.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer cadeau ideeën en tips, zoals een broodbakmachine, bakblik of rijsmandje, een barbecue of barbecue accessoires, thee of broodbakmixen. Soms krijgen we wel eens de vraag of je de mixen ook kunt gebruiken als je geen machine hebt. En dat kan, alle mixen zijn ook in de oven te maken.

  Hopelijk kun je hier iets mee of haal je er wat inspiratie uit. Succes met je lijstje, inkopen en voorpret!!

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »