Sluiten

Categorieën

Filters
  Levine van Doorne - Dinsdag 7 Mei 2013

  Welkom! Uit de keuken van Levine

  Welkom op mijn blog bij de Broodbakshop.nl

  Laat ik mij eerst even voorstellen: mijn naam is Levine en ik ben -tenminste zo omschrijft mijn familie me- broodbakverslaafd. Ik doe niets liever dan de keuken induiken en brood bakken. Het geeft me energie, ik kan er mijn creativiteit in kwijt en ondanks dat ik al heel veel brood heb gebakken vind ik het iedere keer weer een wonder wat er uit de oven komt.

  Sinds 2006 schrijf ik op mijn weblog Uit de keuken van Levine over mijn avonturen in de keuken en sinds 2010 geef ik wekelijks workshops brood bakken. Ik heb al heel wat mensen met het broodbakvirus aangestoken.

  Veel mensen denken dat zelf brood bakken een mysterieus, ingewikkeld en tijdrovend proces is. We eten het iedere dag, we weten dat de bakker bij nacht en ontij in de weer is om ervoor te zorgen dat er ’s morgens vers brood in de winkel ligt, maar dat we het ook zelf makkelijk kunnen maken, weten we eigenlijk niet. Oké, je hebt er wat tijd en geduld voor nodig, het maken van een brood duurt minstens 3 uur en enige basiskennis is ook wel handig. Gelukkig hoef je niet al die tijd met het deeg bezig te zijn! Er bestaan duizenden recepten voor brood in allerlei variëteiten, maar met alleen tarwebloem en/of volkorenmeel, gist, zout en water kun je al een lekker brood bakken.

  Tip! Heb jij mijn nieuwe bakboek al?

  Op mijn blog bij de Broodbakshop.nl ga ik wekelijks schrijven over hoe je thuis op een eenvoudige manier en in een gewone oven heerlijk brood kunt bakken. Je kunt veel tips en trucs, recepten door middel van stap-voor-stap foto's, uitleg over ingrediënten en verschillende deegsoorten en broden verwachten. Ook de receptendatabase zal ik wekelijks voorzien van nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje om nieuwe broodbakideeën op te doen!

  • Dennis Verschuuren

   Geplaatst op vrijdag 26 november 2021 13:41

   Hallo Levine,

   Een hele tijd geleden heb ik een workshop broodbakken bij je gevolgd.

   Daar heb ik toen gelijk een grove rijst korrel of iets meegenomen (of ergens besteld) die ik op de houten transfer plankjes strooi om zo het deeg, via het plankje in de oven te schuiven.

   Wat is dat precies, het zit hier namelijk al jaren in een wekpot?

   En verkoop je ook bakkerszout en wijsteenbakpoeder? Je hebt namelijk 4 producten met wijnsteen ... En ik kan niet goed het verschil zien. Ik zoek natuurlijke (gewone) bakpoeder en wijnsteenzuurbakpoeder. Gist heb ik al van de molen.

   Heb je ook bakkerszout? Die vind ik niet in de shop?

   Dan kan ik de bakhobby weer eens op gaan pakken.

   Dank, Dennis

  Toon meer

  Recepten & Blogs

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
  ← Keer terug naar de backoffice    De webwinkel is tijdelijk gesloten. De klantenservice is uiteraard bereikbaar voor eventuele vragen op: [email protected] Verbergen