Sluiten

Categorieën

Filters
    Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 1 April 2022

    Eenvoudig Paasbrood

    Een heel eenvoudig en makkelijk te maken paasbrood is toch het meest handig met Pasen. Bovendien staat er nog zoveel meer lekkers op tafel dat het juist fijn is om tussendoor een heerlijke plak ongecompliceerd paasbrood naar binnen te werken. Wil je zelf een paasbrood maken? Dan volgt hier een eenvoudig recept.

    Ingrediënten voor Paasbrood

    • 1 zakje gist (a 7 gr.
    • 375 gr bloem
    • 170 ml lauwwarme melk
    • 75 gr roomboter
    • 1 zakje vanille suiker
    • 7 gr zout
    • 1 ei
    • Halve tl koekkruiden

    Voor de vulling

    • 200 gr amandelspijs (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
    • 100 gr noten (zoals hazelnoten en walnoten)
    • 75 gr gedroogde abrikozen
    • 75 gr rozijnen
    • Poedersuiker voor over het brood


    Bereiding van het Paasbrood recept

    1. Doe de gist, bloem, lauwwarme melk, vanillesuiker, zout, het ei en de koekkruiden in een kom
      en meng met de een lepel alles even door elkaar.
    2. Daarna kneed je het deeg met een elektrische mixer ongeveer 10 minuten.
    3. Snijd de roomboter in blokjes en voeg na 10 minuten de blokjes boter toe aan het deeg. Als de
      boter door het deeg gemengd is, laat je het deeg 15 minuten rusten.
    4. Als het deeg aan het rusten is kun je de noten en abrikozen fijnhakken.
    5. Na 15 minuten kun je de vulling door het deeg mengen, met de hand of met de mixer. Maak
      van het deeg een bal. Vet een kom in met een beetje olie en haal de bal met deeg even door
      de kom heen zodat er overal een klein laagje olie zit (op het deeg). Dek de kom af en laat het
      deeg 60 minuten rusten.
    6. Ondertussen maak je een lange rol van het amandelspijs. Als het amandelspijs een beetje
      stevig is, kun je een beetje ei of water door het amandelspijs mengen. Na 60 minuten rol je het deeg uit tot een rechthoekige van ongeveer 2 cm dik. Leg de rol amandelspijs ongeveer in het midden van het deeg.
    7. Vouw de bovenkant van het deeg over het amandelspijs heen. Druk de naden met je handen aan. Leg het paasbrood op een bakplaat met bakpapier en laat 30 minuten rusten. Je kunt na deze 30 minuten de bovenkant van het deeg insmeren met een beetje ei of melk. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bak het paasbrood 30 minuten in de oven. Als het brood is afgekoeld, strooi je wat poedersuiker over de bovenkant.

    Lekker eten draagt altijd bij aan de gezelligheid en met dit paasbrood scoor je altijd! Laat de Pasen
    maar komen, ik hoop niet dat we tegen die tijd inmiddels zo volgepropt zitten met chocolade eitjes
    dat we er al genoeg van hebben, haha.

    P.S. Het recept is van lekkerensimpel.com. Een aanrader!

    Recepten & Blogs

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »