Sluiten

Categorieën

Filters
    Ouafae - Zaterdag 15 Oktober 2022

    Recept voor glutenvrije knakworstbroodjes

    In mijn eerste gastblog lees je kort over mijn weg naar het glutenvrij broodbakken, ondertussen heb ik natuurlijk ook een geweldig lekker recept voor jullie van heerlijke knakworstbroodjes. Omdat glutenvrije deeg in sommige recepten eerder een deegbeslag is dan een vaster deeg wat je normaliter gewend bent bij o.a deeg gemaakt van tarwe, kan het handig zijn om een bakvorm te gebruiken. Voor deze broodjes gebruikte ik deze bakvorm

    Ik heb de bakvorm bij eerste gebruik even gewassen en afgedroogd. Invetten is niet nodig dankzij het antikleef effect wat dit materiaal heeft. In elke vorm deed ik 2 ijslepels deegbeslag, wat precies genoeg is om een mooi knakworstbroodje te krijgen. De broodjes zijn heerlijk zacht en smaken bijna als normaal brood. Ook benieuwd naar het recept? Check dan gauw hieronder!

    Recept Knakworstbroodjes

    Circa 6 stuks

    INGREDIËNTEN

    • 100 gram Allergento broodmix wit
    • 100 gram Schär food service mix 
    • 200 ml lauwwarm water
    • 7 gram gedroogde gist
    • ½ eetlepel suiker
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • ½ theelepel zout (laat achterwege bij volledig gebruik van Allergento. Deze bevat namelijk al zout!)

     

    Extra

    • Handmixer
    • Plantenspuit met water of kwast en bakje water
    • Bakvorm 
    • Braadslede

     

    BEREIDINGSWIJZE

    • Meng het warme water met de gist en suiker in een maatbeker en roer goed door. Laat 5-10 min staan tot het gistmengsel goed omhoog is gekomen en bubbelt
    • Neem een diepe kom en doe daar de meelsoorten in en maak in het midden een kuiltje. Giet daar het gistmengsel in en de olie
    • Mix met een handmixer in 5 minuten tot een fijn egaal deegbeslag. Je zal merken dat het mengsel in het begin best waterig is, maar hoe langer je mixt wordt het beslag steeds dikker
    • Neem een deegschraper en maak deze nat onder de kraan, schraap de zijkanten naar het midden en dek de kom af met een theedoek. Laat rijzen voor 30 minuten (ruim de handmixer nog niet op!)
    • Na 30 minuten mix je het deegbeslag nog een keer 1 minuut goed door. Verwarm de oven op 200 ˚C en een braadslede onderin de oven, we gaan namelijk bakken met stoom. Dit geeft een supermooi ovenrijs, omdat het stoomeffect ervoor zorgt dat de broodjes hoger en luchtiger omhoog kunnen rijzen. Zie hier hoe je dat doet.
    • Neem een ijsscheplepel en schep in elke opening 2 scheplepels.. Spreid dit uit met de onderkant van een natte lepel. Als het goed is zijn de openingen gevuld tot aan de rand. Laat afgedekt rijzen voor 30 minuten
    • Spuit na het rijzen de broodjes in met een plantenspuit of kwast de broodjes in met water. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken
    • Kook 300 ml water. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede. Sluit meteen de ovendeur
    • Bak de broodjes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin op 200 ˚C
    • Haal de broodjes meteen na het bakken uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster onder een schone theedoek
    • Snijd ze open en beleg ze o.a. met heerlijke knakworstjes, saus en ander lekkers!

    Heel veel succes!

    Groetjes Ouafae

    Recepten & Blogs

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »