Sluiten

Categorieën

Filters
    Ellen - Broodbakshop - Vrijdag 22 Oktober 2021

    Recept voor pompoenbrood

    Wie is er nou niet dol op pompoenbrood?! De heerlijke knapperige korst, de zachte binnenkant en de
    bite van pompoenpitten maakt van deze lichtmeergranen broodvariant een echte lekkernij. Het
    natte herfstweer en Halloween dat weer voor de deur is wat ons betreft een uitstekend excuus om
    weer eens zo’n heerlijke broodverwenner te bakken!


    Ingrediënten pompoenbrood

    Als je een pompoenbrood ‘met de hand’ wilt maken heb je het volgende nodig:

    • 500 gram pompoenbroodmeel
    • 10 gram droge gist
    • 250 – 290 gram water
    • handje pompoenpitten

    Pompoenmeel van Broodbakshop is een mix van o.a. tarwe- en roggebloem, pompoenpitten,
    havervlokken, zonnebloempitten en lijnzaad. Hij is dus goed gevuld, zonder dat het brood zwaar op
    de maag ligt.


    Een heerlijk brood in 8 stappen

    1. Meng het pompoenbroodmeel en de gist en meet de temperatuur van de omgeving en de
      ingrediënten.
    2. Maak een som: 66 – de omgevings- én ingrediëntentemperatuur = temperatuur van het
      water.
    3. Voeg nu het water op de juiste temperatuur toe en kneed het deeg tot het een temperatuur
      van 27°C graden heeft.
    4. Maak van het deeg een gladde bol en laat hem ongeveer 25 minuten op kamertemperatuur
      rijzen, onder een vochtige doek of gebruik hiervoor een rijsmandje.
    5. Na het rijzen het deeg uitrollen op een met bloem bestoven plek, losjes opbollen en weer 25
      minuten laten rijzen als bij stap 4.
    6. Vet je bakblik in met olie of boter en rol het deeg uit. Vouw nu eerst de rechterkant tot over
      het midden en daarna de linkerkant en rol daarna uit tot de breedte van je bakblik.
    7. Rol je deeg vervolgens op en leg het met de naad naar beneden in het bakblik. Laat het
      afgedekt met een vochtige doek 60 minuten rijzen.
    8. Stooi een handje pompoenpitten over het deeg en bak het af in ca. 30 tot 35 minuten in een
      conventionele voorverwarmde oven op 230°C.


    Broodbaktip Broodbakbol

    Brood bakken in de broodbakmachine is populair en trendy. Maar wil je je brood echt die
    versgebakken en aromatische sensatie geven van een ambachtelijk brood? Dan is een goede tip de
    Broodbakbol van Emile Henry in het rood of zwart. Deze fraaie bol zorgt ervoor dat je oven wordt getransformeerd tot
    een traditionele broodoven. Het vuurvaste keramiek en klokvormige deksel garanderen een goede
    vocht- en luchtvochtigheidbalans. Het resultaat is een luchtig, goed gerezen brood met knapperige
    korst. En optimaal broodgenot natuurlijk.


    Genieten

    Of je hem in de broodbakmachine, volledig met de hand of met de Broodbakbol maakt; een vers
    gebakken pompoenbrood – en wij eten hem het liefst met een laagje roomboter, als hij nog een
    beetje warm is – is blijvend populair en niet te versmaden! Genieten maar!

    Recepten & Blogs

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »