Recept voor zelfgemaakte Hotdogbroodjes
Hotdogbroodjes zijn handig en hebben een iets steviger bite. Je maakt ze in delen, eerst maak je een deeg van een gedeelte van de bloem en daarna voeg je de rest toe. Het is niet moeilijk, alleen de muntvorm krijgen is lastig. Het is haast onmogelijk om uit te leggen hoe je dat doet, maar op internet staan filmpjes waar je het goed kunt zien, google dan even op ‘broodjes op punt’. Maar .. je kunt ook een broodvorm voor hotdogbroodjes gebruiken, net zo makkelijk.
Benodigdheden
- 425 gram tarwebloem
- 7 gram instant gist
- 240ml melk op kamertemperatuur
- 30 gr zachte boter
- 15 gram suiker
- 8 gram zout
- 1 losgeklopt ei maat L
- Een losgeklopt ei met een lepel melk erdoor om eroverheen te smeren.
Bereiding (is het makkelijkst in de staande mixer)
Meng 280 gram van de bloem met de gist in de kom van je mixer. Roer met een platte klopper de melk erdoor en voeg suiker, het zout en de boter in kleine stukjes toe. Doe het losgeklopte ei erdoor en mix tot een glad beslag. Zet de kom een uur afgedekt weg op kamertemperatuur.
Roer na een uur het deeg even kort en voeg de rest van de bloem er in delen doorheen terwijl je het mixt met een deeghaak. Kneed het ongeveer 10 minuten totdat er een soepel deeg ontstaat dat loskomt van de kom. Als het lekker rekbaar en soepel is dan is het goed gelukt.
Laat het een uur op kamertemperatuur rijzen in een rijsmandje tot dubbel volume.
Daarna op een licht ingevette werkplek in stukken verdelen, je kunt er ongeveer 9 uit het deeg halen maar als je ze groter of kleiner wilt dan verandert het aantal broodjes natuurlijk. Als je een broodvorm voor hotdogbroodjes gebruikt dan kun je het deeg natuurlijk daarin verdelen. Met deze hoeveelheid deeg hou je nog deeg over als je de broodvorm gevuld hebt, dan is het leuk om te proberen zelf puntjes te maken.
Bestrijk de broodjes voordat je ze in de oven doet met het ei/melk mengsel en bak ze in een voorverwarmde oven op 220º in 15 minuten gaar.