Witte krokante bollen
Circa 6 stuks
INGREDIËNTEN
- 250 gram kant en klare witte broodmix van Allergento
- 240 gram lauwwarm water
Extra
- Zaadjes naar keuze
- Hand of standmixer
- Plantenspuit met water of kwast en bakje water
- Bakvorm
- Braadslede
- 300 ml gekookt water
BEREIDINGSWIJZE
- Doe het lauwwarm water in een diepe mengkom, en voeg het meel aan toe
- Mix voor 8 minuten op de hoogste stand. Vergeet niet om de zijkanten mee te schrapen
- Neem een ijsscheplepel en doe in elk vormpje een volle ijslepel deegbeslag
- Strijk glad met de achterkant van een lepel die je steeds nat maakt. Zorg dat je de vormpjes vult tot aan de rand
- Strooi er zaadjes naar keuze op
- Dek de vorm af met een schone theedoek en laat rijzen voor 45 minuten op een warme plek
- Verwarm in de laatste 15 minuten rijstijd de oven op 250˚C en plaats een braadslede onderin de oven. We gaan namelijk bakken met stoom. Bakken met stoom geeft een mooie ovenrijs, omdat het stoomeffect ervoor zorgt dat de broodjes nog door kunnen rijzen in oven. Dit levert mooie luchtige en hoge broodjes op. Zie hier hoe je dat doet
- Spuit de broodjes na de rijstijd in met water uit een plantenspuit of met een kwast. Dit zorgt voor een mooie goudbruine look op je broodjes. Kook ondertussen 300 ml water in een waterkoker
- Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede. Sluit meteen de ovendeur en draai de thermostaat terug naar 220˚C. Bak de broodjes goudbruin in circa 20 minuten
Heel veel succes!
Groetjes Ouafae
Nieuwsgierig naar nog meer glutenvrije recepten? Volg mij dan op Social Media
Momenteel ben ik bezig met een mooi glutenvrij bakboek te lanceren. Hier ben ik achter de schermen druk mee bezig
www.glutenvrijgenietenmetouafae of op facebook en Instagram https://www.facebook.com/glutenvrijgenietenmetouafae