


- Ambachtelijk en eerlijke producten
- 14 dagen bedenktijd op non-food*
- Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
- Snelle levering
Boekweit is een kruidachtige plant en heeft een nootachtige smaak. Het kan gebruikt worden in tal van hartige en zoete gerechten. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. De Boekweitgrutten zijn de zaden. De doppen worden van de zaden afgehaald en daarna worden de zaden gebroken.
Recept: Boekweitgruttenpap met melk
1 liter melk
150 gram Boekweitgrutten
snufje Bakkerszout
stroop of honing
½ theelepel tijm
Verwarm de melk tot tegen het kookpunt aan. Strooi de Boekweitgrutten en het Bakkerszout er al roerend bij en laat op laag vuur in ± 20 min. gaarkoken. Ondertussen af en toe omroeren. Voeg op het laatst eventueel de tijm toe.
Serveren met stroop of honing. Ook lekker met appelcompote of tuttifrutti.
Ingrediënten:
boekweit.
Voedingswaarde per 100 gram:
energie 1468kJ/346kcal, vetten 2gr, waarvan verzadigde vetten 0,3gr, koolhydraten 72gr, waarvan suikers 1gr, eiwitten 10gr, zout 00gr
Inhoud: 500 gram.
Toon meer
Toon meer