
- Ambachtelijk en eerlijke producten
- 14 dagen bedenktijd op non-food*
- Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
- Snelle levering
Het eetbare zaad van de boekweitplant zit vast aan dunne steeltjes die in rijpe toestand snel loslaten. Het boekweitzaad heeft een meel- en eiwitrijke inhoud, overeenkomend met die van de klaverplant. De vorm van het boekweitzaad komt sterk overeen met die van de beukennootjes, al zijn ze een heel stuk kleiner als die van de beukennootjes, boekweitzaadjes hebben een lengte van ongeveer 6 mm. Het boekweitzaad wordt tot meel gemalen, hoewel boekweit beslist geen graan is. Boekweit is een 'pseudograan': de zaden, het meel en alle andere afgeleide producten van boekweit bevatten geen gluten. Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Boekweit lijkt een graanproduct, maar is het dus niet. Het meel van het boekweitzaad kan goed worden gemengd met dat van granen, bijvoorbeeld als basis voor pannenkoeken. Je kunt boekweitzaat ook roosteren. Deze geroosterde boekweitkorrels zijn bekend van de Oost-Europsese keuken. Hier dragen ze de naam: 'kasha'. Je spreekt dit uit als 'Kasja'.
Toon meer
Toon meer
Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..