


- Ambachtelijk en eerlijke producten
- 14 dagen bedenktijd op non-food*
- Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
- Snelle levering
Chia Boekweit Broodmeel is een broodmeel waarmee je een licht brood kunt bakken. In het broodmeel zit onder andere chiazaad en boekweitvlokken. Chia-zaad is onder andere een bron van vezels, eiwitten en omega-3 vetzuren. Boekweit is onder andere rijk aan verschillende mineralen, vitamine B1 en vitamine B6.
Bereiding in de broodbakmachine: 10 gr. droge gist, 500 gr. meel, 255-285gr. water. Broodbakmachine bakken op basisprogramma.
Bereiding in de oven: Meng gist + meel. Meet temp. omgeving en ingrediënten. Maak som: 66 - temp. omgeving en ingrediënten=temp. water. Water toevoegen, kneed deeg tot temp. van 27°C. Gladde bol maken, ±25 min. op kamertemp. onder vochtige doek laten rijzen. Rol het deeg uit op bloem bestoven plek, losjes opbollen, 25 min. laten rusten. Deeg uitrollen, vouw rechterkant tot over het midden, daarna linkerkant. Rol uit tot breedte bakblik. Rol het deeg op vanaf bovenkant, leg deeg met naad naar beneden in ingevette bakblik. Afdekken met vochtige doek, 60 min. laten rijzen op kamertemp. Bakken in voorverwarmde oven op 230°C in ± 35 min.
Ingrediënten: TARWEbloem, chiazaad, boekweitvlokken, TARWEgluten, lijnzaad, bakkerszout, gierst(gepeld), raapzaadolie, TARWEenzymen, meelverbeteraar:E300
Voedingswaarden per 100 gram: energie: 1441kJ/341kcal, vetten: 4,2g, waarvan verzadigde vetten: 0,7g, koolhydraten: 60,9g, waarvan suikers: 1,2g, eiwitten: 13,5g, zout: 1,5g
Inhoud: 1000 gram
Toon meer
Toon meer