U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Terug naar homepage

Duitse Tarwebloem type 550 25 kg

Levertijd: Direct leverbaar

Duitse Tarwebloem type 550 is fijngemalen meel van granen. Uit de granen zijn de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen verwijderd. Door deze maalwijze heeft bloem een witte kleur. Tarwebloem is bloem gemaakt van tarwe, fijner gemalen dan volkorenmeel. Broden kunnen ook worden ingesmeerd met Duitse Tarwebloem type 550 om ze een bruin korstje te geven.

Normale prijs:  17,99

Speciale prijs:  16,99

Aantal:

Duitse Tarwebloem type 550 25 kg

Productbeschrijving

Recept voor de broodmachine: Toevoegen per 500 gram meel: 275 gram water, 7 tot 8 gram zout, 7 gram instant gist of 20 gram verse gist (verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen). eventueel 15 gram broodverbetermiddel Alle ingredienten op kamertemperatuur. Recept voor in de oven. Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water. Meng 500 gram meel met 275 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 15 gram hardbroodpoeder, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen. De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Productspecificaties

Merk De Zuidmolen
Inhoud 25 kilogram
Ingrediënten

Ingrediënten: tarwebloem, broodverbetermiddel E300.

Allergenen info: Dit produkt bevat: glutenbevattende granen. Kan sporen bevatten van: ei, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine. Vrij van: schaaldieren, vis, selderij, mosterd, weekdieren

VOEDINGSSTOF

WAARDE

EENHEID

Energie

1416

kJ/100g

Eiwit

11,5

g/100g

Koolhydraten

70,76

g/100g

Vet, totaal

1,13

g/100g

Voedingsvezel, totaal

4,1

g/100g

Natrium

0

mg/100g

Water/Vocht

15

g/100g

.

 

Artikelnummer BS23020033