Sluiten

Wij helpen je graag met zoeken.

Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

Help mij kiezen

Ingrediënten voor brood kopen?

Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

Merken

Inhoud in grammen

Inhoud in liters

Wat wilt u bakken?

Prijs

-
212 Producten
Tarwebloem (T65) broodmeel

Tarwebloem (T65) broodmeel

Met tarwebloem broodmeel bak je een traditioneel...
Op voorraad
€2,30
Tarwevolkoren broodmeel

Tarwevolkoren broodmeel

Een heerlijk fijn volkorenbrood bakt u met onze ...
Op voorraad
€2,30
Droge Gist

Droge Gist

Droge gist voeg je toe aan brood om het te laten...
Op voorraad
€2,35
Broodverbeteraar

Broodverbeteraar

Door toevoeging van broodverbeteraar krijgt je b...
Op voorraad
€1,90
Tarwebloem (type 812)

Tarwebloem (type 812)

Tarwebloem broodmeel kun je gebruiken om een wit...
Op voorraad
€3,30
Grof Volkoren broodmeel

Grof Volkoren broodmeel

Grof Volkoren broodmeel is een broodmix voor een...
Op voorraad
€4,50
6 – Granen broodmeel

6 – Granen broodmeel

Met 6-granen broodmeel kun je een donker meergra...
Op voorraad
€2,75
Zeeuwse Bloem

Zeeuwse Bloem

Zeeuwse Bloem is een fijne tarwebloem met een la...
Op voorraad
€2,40
AG Tarwebloem

AG Tarwebloem

AG Tarwebloem broodmeel staat voor Ambachtelijk ...
Op voorraad
€4,50
Speltvolkoren broodmeel

Speltvolkoren broodmeel

Met speltvolkoren broodmeel kun je thuis een aro...
Op voorraad
€5,95
Toscane broodmeel

Toscane broodmeel

Toscane broodmeel is een mix van onder andere ta...
Op voorraad
€3,95
Vikingbrood

Vikingbrood

Vikingbrood meel is een mix van verschillende so...
Op voorraad
€3,95
Molenbruin broodmeel

Molenbruin broodmeel

Een traditioneel bruinbrood bakt u met molenbrui...
Op voorraad
€2,30
Tarwegluten

Tarwegluten

Tarwegluten maken het brood luchtiger en elastis...
Op voorraad
€4,95
Lecker’s Volkoren Zuurdesem

Lecker’s Volkoren Zuurdesem

Met Volkoren Zuurdesem kun je thuis zuurdesembro...
Op voorraad
€1,-
Dubbel Drents Donker

Dubbel Drents Donker

Dubbel Drents Donker is een donker meergranen br...
Op voorraad
€5,50
Roggevolkorenmeel

Roggevolkorenmeel

Van 100% Roggevolkorenmeel kun je geen brood bak...
Op voorraad
€2,50
Krentestoet broodmeel

Krentestoet broodmeel

Met Krentestoet broodmeel kun je een lekkere kre...
Op voorraad
€4,95
Maïs broodmeel

Maïs broodmeel

Een heerlijk licht meergranenbrood bakt u met on...
Op voorraad
€3,95
Molen W.A.D. broodmeel

Molen W.A.D. broodmeel

Molen W.A.D. broodmeel (Wat Anders Deeg) is een ...
Op voorraad
€3,95
Multikorn broodmeel

Multikorn broodmeel

Multikorn is een zogenaamd Vitaminebrood met toe...
Op voorraad
€3,50
Italiaans Kruiden broodmeel

Italiaans Kruiden broodmeel

Italiaans Kruiden broodmeel is een mix van onder...
Op voorraad
€3,95
Pomodoro broodmeel

Pomodoro broodmeel

Met Pomodoro broodmeel kun je een lekker hartig ...
Op voorraad
€3,25
Rogge Zuurdesem Extract

Rogge Zuurdesem Extract

Rogge Zuurdesem Extract gebruik je om het brood ...
Op voorraad
€1,20

Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

Wat voor soort meel moet ik nemen?

Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »