Sluiten

Wij helpen je graag met zoeken.

Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

Help mij kiezen

Ingrediënten voor brood kopen?

Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

Inhoud in grammen

Inhoud in liters

Wat wilt u bakken?

Prijs

-
214 Producten
Tarwebloem (T65) broodmeel

Tarwebloem (T65) broodmeel

Met tarwebloem broodmeel bak je een traditioneel...
Op voorraad
€ 2,30
Tarwevolkoren broodmeel

Tarwevolkoren broodmeel

Een heerlijk fijn volkorenbrood bakt u met onze ...
Op voorraad
€ 2,30
Droge Gist

Droge Gist

Droge gist voeg je toe aan brood om het te laten...
Op voorraad
€ 2,35
Grof Volkoren broodmeel

Grof Volkoren broodmeel

Grof Volkoren broodmeel is een broodmix voor een...
Op voorraad
€ 4,50
Broodverbeteraar

Broodverbeteraar

Door toevoeging van broodverbeteraar krijgt je b...
Op voorraad
€ 1,90
AG Tarwebloem

AG Tarwebloem

AG Tarwebloem broodmeel staat voor Ambachtelijk ...
Op voorraad
€ 4,50
Vikingbrood

Vikingbrood

Vikingbrood meel is een mix van verschillende so...
Op voorraad
€ 3,95
Dubbel Drents Donker

Dubbel Drents Donker

Dubbel Drents Donker is een donker meergranen br...
Op voorraad
€ 5,50
Zeeuwse Bloem

Zeeuwse Bloem

Zeeuwse Bloem is een fijne tarwebloem met een la...
Op voorraad
€ 2,40
Italiaans Kruiden broodmeel

Italiaans Kruiden broodmeel

Italiaans Kruiden broodmeel is een mix van onder...
Op voorraad
€ 3,95
Roggevolkorenmeel

Roggevolkorenmeel

Van 100% Roggevolkorenmeel kun je geen brood bak...
Op voorraad
€ 2,50
Toscane broodmeel

Toscane broodmeel

Toscane broodmeel is een mix van onder andere ta...
Op voorraad
€ 3,95
Bonkelaar broodmeel

Bonkelaar broodmeel

Bonkelaar broodmeel is een mix van onder andere ...
Op voorraad
€ 3,15
Tarwebloem (type 812)

Tarwebloem (type 812)

Tarwebloem broodmeel kun je gebruiken om een wit...
Op voorraad
€ 3,30
Rogge broodmeel

Rogge broodmeel

Met Rogge broodmeel kun je een lekker zelfgemaak...
Op voorraad
€ 1,75
6 – Granen broodmeel

6 – Granen broodmeel

Met 6-granen broodmeel kun je een donker meergra...
Op voorraad
€ 2,75
Speltvolkoren broodmeel

Speltvolkoren broodmeel

Met speltvolkoren broodmeel kun je thuis een aro...
Op voorraad
€ 5,95
Authentiek Meergranen broodmeel

Authentiek Meergranen broodmeel

De Authentiek Meergranen broodmeel bevat veel ou...
Op voorraad
€ 4,40
Rozijnen broodmeel

Rozijnen broodmeel

Rozijnen broodmeel is een mix van onder andere t...
Op voorraad
€ 3,45
Tarwegluten

Tarwegluten

Tarwegluten maken het brood luchtiger en elastis...
Op voorraad
€ 4,95
AG Tarwevolkorenmeel

AG Tarwevolkorenmeel

AG Tarwevolkorenmeel staat voor Ambachtelijk Gou...
Op voorraad
€ 4,50
Speltbloem broodmeel

Speltbloem broodmeel

Met Speltbloem broodmeel kun je een aromatisch w...
Op voorraad
€ 6,25
Woldmolen broodmeel

Woldmolen broodmeel

Woldmolen broodmeel is een mix van onder andere ...
Op voorraad
€ 2,85
Lekker & Eiwitrijk broodmeel

Lekker & Eiwitrijk broodmeel

Met Lekker & Eiwitrijk broodmeel kun je een lekk...
Op voorraad
€ 3,30

Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

Wat voor soort meel moet ik nemen?

Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »