Sluiten

Categorieën

Filters

    Wij helpen je graag met zoeken.

    Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

    Help mij kiezen

    Ingrediënten voor brood kopen?

    Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

    Merken

    Inhoud in grammen

    Inhoud in liters

    Wat wilt u bakken?

    Prijs

    -
    140 Producten
    Droge Gist

    Droge Gist

    Droge gist voeg je toe aan brood om het te laten...
    Op voorraad
    €3,25
    Tarwebloem (T65) broodmeel

    Tarwebloem (T65) broodmeel

    Met tarwebloem broodmeel bak je een traditioneel...
    Op voorraad
    €4,95
    Tarwe Griesmeel (Semolina)

    Tarwe Griesmeel (Semolina)

    Met Tarwe Griesmeel kun je onder andere een heer...
    Op voorraad
    €2,35
    Broodverbeteraar

    Broodverbeteraar

    Door toevoeging van broodverbeteraar krijgt je b...
    Op voorraad
    €2,95
    Tarwevolkoren broodmeel

    Tarwevolkoren broodmeel

    Een heerlijk fijn volkorenbrood bakt u met onze ...
    Op voorraad
    €4,95
    Parelgort

    Parelgort

    Parelgort is gepelde gerst en is ideaal als basi...
    Op voorraad
    €2,40
    Rijstebloem

    Rijstebloem

    Rijstebloem kun je gebruiken om brooddeeg te bes...
    Op voorraad
    €2,45
    Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom is een gele vla-achtige room d...
    Op voorraad
    €3,50
    Grof Volkoren broodmeel

    Grof Volkoren broodmeel

    Grof Volkoren broodmeel is een broodmix voor een...
    Op voorraad
    €6,50
    Tarwegluten

    Tarwegluten

    Tarwegluten maken het brood luchtiger en elastis...
    Op voorraad
    €8,95
    Bakkerszout

    Bakkerszout

    Bakkerszout bevat meer jodium dan gewone keukenz...
    Op voorraad
    €1,95
    Patentbloem

    Patentbloem

    Patentbloem is een bloemsoort die geschikt is om...
    Op voorraad
    €4,95
    Vikingbrood

    Vikingbrood

    Vikingbrood meel is een mix van verschillende so...
    Op voorraad
    €5,90
    Ouwel rondjes rond 78 mm (set á 15 stuks)
    Op voorraad
    €1,50
    Roggevolkorenmeel

    Roggevolkorenmeel

    Van 100% Roggevolkorenmeel kun je geen brood bak...
    Op voorraad
    €3,30
    Tarwekorrels

    Tarwekorrels

    Hele tarwekorrels die je bijvoorbeeld kunt gebru...
    Op voorraad
    €4,70
    Speltvolkoren broodmeel

    Speltvolkoren broodmeel

    Met speltvolkoren broodmeel kun je thuis een aro...
    Op voorraad
    €7,35
    Molenbruin broodmeel

    Molenbruin broodmeel

    Een traditioneel bruinbrood bakt u met molenbrui...
    Op voorraad
    €4,95
    Amandelmeel

    Amandelmeel

    Amandelmeel bevat erg weinig koolhydraten. Je ku...
    Op voorraad
    €5,75
    Kleinbroodpoeder

    Kleinbroodpoeder

    Kleinbroodpoeder is een broodverbeteraar waarmee...
    Op voorraad
    €3,25
    Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden gebruik je bij de bereiding van...
    Op voorraad
    €2,85
    Toscane broodmeel

    Toscane broodmeel

    Toscane broodmeel is een mix van onder andere ta...
    Op voorraad
    €9,30
    Maïs broodmeel

    Maïs broodmeel

    Een heerlijk licht meergranenbrood bakt u met on...
    Op voorraad
    €6,25
    Nielsen-Massey Amandel extract

    Nielsen-Massey Amandel extract

    Het Amandel Extract van Nielsen-Massey heeft een...
    Op voorraad
    €6,95

    Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

    Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

    Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

    Wat voor soort meel moet ik nemen?

    Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »