Sluiten

Categorieën

Filters

    Wij helpen je graag met zoeken.

    Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

    Help mij kiezen

    Ingrediënten voor brood kopen?

    Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

    Merken

    Inhoud in grammen

    Inhoud in liters

    Wat wilt u bakken?

    Prijs

    -
    189 Producten
    Speltbloem broodmeel

    Speltbloem broodmeel

    Met Speltbloem broodmeel kun je een aromatisch w...
    Op voorraad
    €6,85
    Molenbruin broodmeel

    Molenbruin broodmeel

    Een traditioneel bruinbrood bakt u met molenbrui...
    Op voorraad
    €4,-
    Licht Volkoren broodmeel

    Licht Volkoren broodmeel

    Licht Volkoren broodmeel is een mix van Tarweblo...
    Op voorraad
    €4,-
    Rijstebloem

    Rijstebloem

    Rijstebloem kun je gebruiken om brooddeeg te bes...
    Op voorraad
    €2,-
    Authentiek Meergranen broodmeel

    Authentiek Meergranen broodmeel

    De Authentiek Meergranen broodmeel bevat veel ou...
    Op voorraad
    €5,25
    Lekker & Gezond Broodmeel

    Lekker & Gezond Broodmeel

    AG Tarwebloem broodmeel staat voor Ambachtelijk ...
    Op voorraad
    €12,50
    Maïsmeel grof

    Maïsmeel grof

    Met Maïsmeel gro f kun je geen brood bakken. Je ...
    Op voorraad
    €2,85
    Vruchtenbroodpoeder

    Vruchtenbroodpoeder

    Vruchtenbroodpoeder voeg je toe aan deeg voor on...
    Op voorraad
    €2,45
    Molen W.A.D. broodmeel

    Molen W.A.D. broodmeel

    Molen W.A.D. broodmeel (Wat Anders Deeg) is een ...
    Op voorraad
    €4,65
    Kleinbroodpoeder

    Kleinbroodpoeder

    Kleinbroodpoeder is een broodverbeteraar waarmee...
    Op voorraad
    €2,55
    Pompoen broodmeel

    Pompoen broodmeel

    Pompoen broodmeel is een mix van onder andere ta...
    Op voorraad
    €6,30
    Natuurlijk Natuurlijk Wijnsteen

    Natuurlijk Natuurlijk Wijnsteen

    Wijnsteen is een natuurlijk zout uit de wijnprod...
    Op voorraad
    €4,25
    Woldmolen Donker broodmeel

    Woldmolen Donker broodmeel

    Woldmolen Donker broodmeel is een mix van onder ...
    Op voorraad
    €7,45
    Lekker & Vitaal broodmeel

    Lekker & Vitaal broodmeel

    Lekker & Vitaal broodmeel is voor een koolhydraa...
    Op voorraad
    €11,75
    Polder broodmeel

    Polder broodmeel

    Polder broodmeel is een mix van onder andere tar...
    Op voorraad
    €5,15
    Donkere Bos broodmeel

    Donkere Bos broodmeel

    Donkere Bos broodmeel is een mix van onder ander...
    Op voorraad
    €6,05
    Amandelmeel

    Amandelmeel

    Amandelmeel bevat erg weinig koolhydraten. Je ku...
    Op voorraad
    €5,95
    Rogge broodmeel

    Rogge broodmeel

    Met Rogge broodmeel kun je een lekker zelfgemaak...
    Op voorraad
    €1,90
    Ouwel Papier 16 x 24 cm (set á 10 stuks)
    Op voorraad
    €1,75
    Appel - Kaneel broodmeel

    Appel - Kaneel broodmeel

    Met Appel – Kaneel broodmeel kun je een lekker z...
    Op voorraad
    €4,90
    Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom is een gele vla-achtige room d...
    Op voorraad
    €2,65
    Kaneelsuiker grof

    Kaneelsuiker grof

    Kaneelsuiker grof is een grove kristalsuiker gem...
    Op voorraad
    €1,95
    Wafel mix

    Wafel mix

    Met de Wafel mix kun je heerlijke wafels bakken....
    Op voorraad
    €1,75
    Cheesecake

    Cheesecake

    Een heerlijke cheesecake bak je met de koekjesmi...
    Op voorraad
    €4,95

    Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

    Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

    Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

    Wat voor soort meel moet ik nemen?

    Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »