Sluiten

Categorieën

Filters

    Wij helpen je graag met zoeken.

    Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

    Help mij kiezen

    Ingrediënten voor brood kopen?

    Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

    Merken

    Inhoud in grammen

    Inhoud in liters

    Wat wilt u bakken?

    Prijs

    -
    189 Producten
    Zelfrijzende Bloem

    Zelfrijzende Bloem

    Zelfrijzende Bloem kun je gebruiken voor verschi...
    Op voorraad
    €2,80
    Nielsen-Massey Citroen Extract

    Nielsen-Massey Citroen Extract

    Het citroen extract van Nielsen-Massey bevat de ...
    Op voorraad
    €6,95
    Schwabisch Rookzout

    Schwabisch Rookzout

    Schwabisch rookzout is een zout met een hele typ...
    Op voorraad
    €1,95
    Zonnebloempitten

    Zonnebloempitten

    Gebruik Zonnebloempitten in brood, muesli, yoghu...
    Op voorraad
    €2,70
    Cranberry Stukjes

    Cranberry Stukjes

    Gezoete en gedroogde cranberry stukjes kun je ge...
    Op voorraad
    €3,35
    Natuurlijk Natuurlijk Wijnsteenzuur

    Natuurlijk Natuurlijk Wijnsteenzuur

    Wijnsteenzuur wordt in voedingsmiddelen gebruikt...
    Op voorraad
    €4,25
    Ommelaand broodmeel

    Ommelaand broodmeel

    Ommelaand bevat onder andere tarwe, rogge, maïs,...
    Op voorraad
    €6,90
    Pizzabodem meel

    Pizzabodem meel

    Met Pizzabodem meel kun je zelf lekkere pizza’s ...
    Op voorraad
    €3,75
    Chia Boekweit broodmeel

    Chia Boekweit broodmeel

    Chia Boekweit Broodmeel is een broodmeel waarmee...
    Op voorraad
    €5,45
    Droge gist 500 g

    Droge gist 500 g

    Gist met de standaard kwaliteit, geschikt voor z...
    Op voorraad
    €6,25
    Cranberry-Havermout Koeken

    Cranberry-Havermout Koeken

    Met de mix voor Cranberry-Havermout Koeken kun j...
    Op voorraad
    €3,50
    Oma’s Cake

    Oma’s Cake

    Oma’s Cake is een luxe natte cake die zachter en...
    Op voorraad
    €3,45
    Nielsen-Massey Vanille Extract

    Nielsen-Massey Vanille Extract

    Het Vanille Extract van Nielsen-Massey heeft een...
    Op voorraad
    €12,95
    Natuurlijk Natuurlijk Bourbon Vanille Poeder
    Op voorraad
    €13,95
    Afrikaans Sneeuwvlokkenzout

    Afrikaans Sneeuwvlokkenzout

    Afrikaans Sneeuwvlokkenzout is van het zeezout d...
    Op voorraad
    €2,65
    Lijnzaad Heel

    Lijnzaad Heel

    Lijnzaad zijn kleine zaadjes met een nootachtige...
    Op voorraad
    €2,30
    Speltmeerzaden Donker broodmeel

    Speltmeerzaden Donker broodmeel

    Speltmeerzaden Donker broodmeel is een broodmix ...
    Op voorraad
    €8,75
    Woldmolen broodmeel

    Woldmolen broodmeel

    Woldmolen broodmeel is een mix van onder andere ...
    Op voorraad
    €6,60
    Havermeel

    Havermeel

    Havermeel is heel voedzaam en bevat belangrijke ...
    Op voorraad
    €3,60
    Bananen broodmeel

    Bananen broodmeel

    Met Bananen broodmeel kun je thuis een lekker en...
    Op voorraad
    €4,20
    Krenten - Rozijnen broodmeel

    Krenten - Rozijnen broodmeel

    Met Krenten-Rozijnen broodmeel bak je een heerli...
    Op voorraad
    €4,90
    Krentestoet broodmeel

    Krentestoet broodmeel

    Met Krentestoet broodmeel kun je een lekkere kre...
    Op voorraad
    €5,90
    Bitterkoek cakemix

    Bitterkoek cakemix

    Met de Bitterkoek Cakemix bak je een cake met de...
    Op voorraad
    €3,70
    Molenkoek

    Molenkoek

    Met deze mix maak je een overheerlijke Molenkoek...
    Op voorraad
    €2,40

    Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

    Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

    Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

    Wat voor soort meel moet ik nemen?

    Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »