Sluiten

Categorieën

Filters

    Wij helpen je graag met zoeken.

    Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

    Help mij kiezen

    Ingrediënten voor brood kopen?

    Bij Broodbakshop vindt u verse brood ingrediënten om zelf overheerlijk brood mee te bakken. Ambachtelijk bereid. Bestel en ontdek het gemak van Broodbakshop.nl. Toon meer

    Merken

    Inhoud in grammen

    Inhoud in liters

    Wat wilt u bakken?

    Prijs

    -
    189 Producten
    Walnoot-Havermout Koeken

    Walnoot-Havermout Koeken

    Met de mix voor Walnoot-Havermout Koeken kun je ...
    Op voorraad
    €3,95
    Nielsen-Massey Koffie Extract

    Nielsen-Massey Koffie Extract

    Dit koffie extract van Nielsen-Massey heeft de s...
    Op voorraad
    €8,25
    Havermout

    Havermout

    Havermout is heerlijk door bijvoorbeeld yoghurt ...
    Op voorraad
    €3,25
    Smeltchocolade Melk

    Smeltchocolade Melk

    Smeltchocolade Melk is van hoogwaardige kwalitei...
    Op voorraad
    €3,10
    Citroengember Poeder

    Citroengember Poeder

    Citroengember Poeder is citroengemberpoeder die ...
    Op voorraad
    €2,25
    Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden

    Speculaaskruiden gebruik je bij de bereiding van...
    Op voorraad
    €2,45
    Tropische vruchtenmix

    Tropische vruchtenmix

    De Tropische vruchtenmix kun je gebruiken als vu...
    Op voorraad
    €3,60
    Sinaasappelschil Geraspt

    Sinaasappelschil Geraspt

    Sinaasappelschil Geraspt is de schil van twee si...
    Op voorraad
    €1,25
    Natuurlijk Natuurlijk Bakzout / Baking soda 100 gram
    Op voorraad
    €1,75
    Natuurlijk Natuurlijk Wijnsteenbakpoeder
    Op voorraad
    €3,25
    Agar Agar

    Agar Agar

    Agar Agar is een plantaardig geleermiddel en daa...
    Op voorraad
    €9,80
    Natuurlijk Spelt broodmeel

    Natuurlijk Spelt broodmeel

    Natuurlijk Spelt broodmeel is een broodmix voor ...
    Op voorraad
    €7,70
    Zonnepit broodmeel

    Zonnepit broodmeel

    Zonnepit broodmeel is een mix vol zonnebloempitt...
    Op voorraad
    €5,30
    Koningscake mix

    Koningscake mix

    Koningscake is een lekkere oranje cake met sinaa...
    Op voorraad
    €4,75
    Lekker & Fit broodmeel

    Lekker & Fit broodmeel

    Lekker & Fit broodmeel is voor een meergranen- e...
    Op voorraad
    €9,50
    Boekweitmeel

    Boekweitmeel

    Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fos...
    Op voorraad
    €6,25
    Vruchten broodmeel

    Vruchten broodmeel

    Vruchten broodmeel is een mix van onder andere t...
    Op voorraad
    €4,60
    Koffiesmaak cakemix

    Koffiesmaak cakemix

    Met deze Koffiesmaak cakemix kun je een lekkere ...
    Op voorraad
    €2,75
    Frambozen cakemix

    Frambozen cakemix

    Met Frambozen cakemix kun je een zoete cake met ...
    Op voorraad
    €3,50
    Amandelspijs

    Amandelspijs

    Amandelspijs is een heerlijk product, gemaakt va...
    Op voorraad
    €5,95
    Appel Pannenkoekenmeel

    Appel Pannenkoekenmeel

    Met dit Appel Pannenkoekenmeel maak je zelf makk...
    Op voorraad
    €2,65
    Nielsen-Massey Chocolade Extract

    Nielsen-Massey Chocolade Extract

    Het Chocolade Extract van Nielsen-Massey bevat d...
    Op voorraad
    €7,25
    Nielsen-Massey Tahitiaanse vanille extract
    Op voorraad
    €12,95
    Boekweitgrutten

    Boekweitgrutten

    Boekweit is een kruidachtige plant en heeft een ...
    Op voorraad
    €3,60

    Zelf brood bakken is leuk om te doen en vooral lekker. Er gaat niets boven de geur van een warm gebakken brood in huis. De smaak staat of valt met de ingrediënten om brood te bakken. INGREDIËNTEN van brood: de basis is simpel. Brood wordt gemaakt van een gistdeeg, dat u maakt van bloem, gist en lauwwarm water en/of melk. De gist zorgt ervoor dat het zetmeel in de bloem wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Met andere woorden: het deeg rijst. Als u het deeg goed kneedt en beslaat, rijst het brood beter. Naast bloem, gist en water of melk zitten er bijna altijd de volgende INGREDIËNTEN in brood: zout, een beetje suiker en boter of olie.

    Wat is eigenlijk het verschil tussen meel en bloem?

    Als men tarwekorrels maalt, krijgt men meel. Als men de meel zeeft, worden de zemelen eruit gehaald en krijgt men bloem. Meel is dus niets anders dan ongezeefde bloem. Het soort meel dat u gebruikt, bepaalt wat voor brood u bakt. Van bloem bakt u wittebrood, van meel bakt u bruinbrood en volkorenbrood. Er zijn allerlei soorten meel verkrijgbaar. Koop deze INGREDIËNTEN voor brood bij de (biologische) supermarkt, bij uw eigen bakker of ga naar de molenaar.

    Wat voor soort meel moet ik nemen?

    Gewone bloem of bakkersbloem: gezeefd meel met veel gluten, waardoor het deeg elastisch wordt. Met bakkersbloem bakt u wittebrood. Patentbloem: meel met minder gluten dan bakkersbloem. Het wittebrood dat u hiermee bakt, wordt niet zo hoog. Ongebuild meel: meel voor het bakken van bruinbrood. Builen is een ander woord voor zeven; ongebuild meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Zo bestaat 70% ongebuild meel voor 70% uit bloem en voor 30% uit tarwemeel. Volkoren meel: niet gezeefd meel voor het bakken van volkorenbrood.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »