


- Ambachtelijk en eerlijke producten
- 14 dagen bedenktijd op non-food*
- Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
- Snelle levering
Licht Volkoren broodmeel is een mix van Tarwebloem en Tarwe Volkorenmeel van de molen. Licht volkorenmeel is een imitatie van het Weitebrood. Je bakt hiermee een witbrood met zemelen, een lichtvolkorenbrood.
Bereiding in de broodbakmachine: 10 gram droge gist, 500 gram Licht Volkoren broodmeel, 7 gram zout, 290-330 gram koud water, basisprogramma.
Bereiding in een conventionele oven: 10 gram droge gist, 500 gram Licht Volkoren broodmeel, 7 gram zout, 290-330 gram water. Meng het Licht Volkoren broodmeel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten. Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water. Voeg het zout en water bij het Licht Volkoren meel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C. Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen.
Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek. Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek. Bakblik invetten met olie of boter. Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant. Uitrollen tot de breedte van bakblik. Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik. Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C. Afbakken in ca. 25-30 minuten.
Ingrediënten: TARWEbloem, TARWEvolkorenmeel, enzym (TARWE)
Toon meer
Toon meer