U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Terug naar homepage

Meel voor Bellavita 1 kg

Levertijd: Direct leverbaar

Een traditioneel Italiaanse broodspecialiteit op basis van durumgries. Bereid volgens een oud Italiaans recept, een zeer populair brood in het Middellandse zeegebied. De knapperige korst en de fijne smaak, maken het brood tot een ware delicatesse. Daarnaast is brood bereid met Durumgries extra lang houdbaar en erg smakelijk. Dus geniet met een heerlijke Bellavita. Nuttig dit brood bij de barbecue, met een heerlijk glaasje Rosé op het terras of met hartig beleg bij de picknick in het park.

Normale prijs:  5,99

Speciale prijs:  4,99

Aantal:

Meel voor Bellavita 1 kg

Productbeschrijving

Recept voor de broodmachine: Toevoegen per 500 gram meel: 310 gram water 7 tot 8 gram zout 7 gram instant gist of: 20 gram vloeibaar zuurdeeg of: 20 gram verse gist, eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines. Alle ingredienten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen. Recept voor in de oven. Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water. Meng 500 gram meel met 310 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 15 gram hardbroodpoeder, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen. De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Productspecificaties

Merk De Zuidmolen
Inhoud 1 kilogram
Ingrediënten

Ingrediënten: durumgriestarweglutenenzymen.


Allergenen info:

Dit produkt bevat: glutenbevattende granen.
Kan sporen bevatten van: ei, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Vrij van: schaaldieren, vis, weekdieren.

Voedingswaarde per 100 gram: 1414 kJ (338 Kcal); 
Eiwit ca.15%, vet ca.1%, koolhydraten ca. 68%, water ca. 15%

Artikelnummer BS23020049