U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Terug naar homepage

Meel voor luxe witbrood brioche 5 kg

Levertijd: Direct leverbaar

Heerlijk luxe witbrood brioche bakken? Dat doe je met meel voor luxe witbrood brioche 5 kg.

Normale prijs:  19,99

Speciale prijs:  18,99

Aantal:

Meel voor luxe witbrood brioche 5 kg

Productbeschrijving

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 
230 gram water 
7 gram instantgist  of: 20 gram vloeibaarzuurdeeg  of: 20 gram versegist

Alle ingredienten op kamertemperatuur.

Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen 
Bij  vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven.

Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw  water.

Meng 500 gram meel met 230 gram water, 7 gram droge  of 20  gram verse gist  tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden.

Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. 

Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Productspecificaties

Merk De Zuidmolen
Inhoud 5 kilogram
Ingrediënten

Ingrediënten: tarwebloem, botervet, wei-eiwit (concentraat), dextrose, eipoeder, fructose, weipoeder, bakkerszout, emulgator E471, E481, glucosestroop, suiker, verdikkingsmiddel E466, lupinemeel, melkeiwit, aroma, meelverbeteraar E300, E920, enzym, kleurstof E160a.

Allergenen info:
Dit produkt bevat: soja, glutenbevattende granen.
Kan sporen bevatten van: ei, pinda, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Vrij van: schaaldieren, vis, weekdieren

VOEDINGSSTOF

WAARDE

EENHEID

Energie

1567,5

kJ/100g

Eiwit

11,4

g/100g

Koolhydraten

65,7

g/100g

Vet, totaal

7,2

g/100g

Voedingsvezel, totaal

3,5

g/100g

Natrium

715

mg/100g

Water/Vocht

11,1

g/100g


.

 

Artikelnummer BS23020068