Sluiten

Meel voor Maisano Biologisch 25kg

€ 82,99 1-2 werkdagen
Heerlijk biologisch maisbrood bakken met Maisano Biologisch meel 25kg. Dit type meel is ook geschikt voor gebruik in een broodbakmachine. Skal 1760 NL-BIO-01 EU Landbouw... Toon meer
  • Ambachtelijk en eerlijke producten
  • 14 dagen bedenktijd op non-food*
  • Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
  • Snelle levering

Productomschrijving

Recept voor de broodmachine:Toevoegen per 500 gram meel: 265 gram water 7 tot 8 gram zout 7 gram instant gist of: 20 gram verse gist, of: 20 gram vloeibaar zuurdeeg Alle ingredienten op kamertemperatuur. Recept voor in de oven. Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water. Meng 500 gram meel met 265 gram water, 7 tot 8 gram zout en7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden.Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen. De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden).Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Toon meer

Specificaties

SKU
BS23020160
Bak doelgroep
Biologisch brood
Ingrediënten
Ingrediënten: tarwebloem*, geëxtrudeerde mais*, zonnebloempitten*, tarwegluten*, currypoeder, ascorbinezuur, enzymen. *= van gecontroleerd biologische teelt. Allergenen info: Dit produkt bevat: glutenbevattende
Inhoud (g)
25 kilogram

Toon meer

Reviews

0 from 5Based on 0 reviews
Schrijf je eigen review

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Meel voor Maisano Biologisch 25kg
€ 82,99
Meel voor Maisano Biologisch 25kg
1-2 werkdagen
In winkelwagen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »