U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Pagina: 1 | 2 | 3
Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Edwin Klaasen, Desem En Zo

Op zijn 14e wist hij het al. Edwin wilde bakker worden. "Van niets iets maken", dat vind Edwin Klaasen mooi. #Bakkertjezelf is begonnen bij Bakkerij Zweers in Brummen. Daar is hij geleidelijk het bakkersvak ingerold. Bakker Edwin Klaasen verovert met zijn desembrood de harten van topkoks in Nederland en België. Achter zijn bedrijf Desemenzo gaat een ambachtelijk bakkersteam schuil. De liefde voor zijn vak draagt hij over tijdens de broodcursussen die hij samen met tv-kok Robert Verweij en collega-bakker Albert Steehouder geeft. Om zijn ambachtelijke kennis voor iedereen toegankelijk te maken, komt Desemenzo met het multimediale bakboek Ik bak geweldig, jij trouwens ook.

 

Ik bak geweldig jij trouwens ook

Wie een traditioneel bakboek vol recepten verwacht, komt bedrogen uit. Ik bak geweldig, jij trouwens ook is een boek anno nu. Edwin Klaasen zegt in het traditionele bakboek broodnodige informatie te missen over het bakproces. “Naar mijn mening is er niet eerder een Nederlands boek verschenen dat ook echt álle facetten van het brood bakken onder de loep neemt. Nergens lees ik over de temperatuur van de grondstoffen, het water, het deeg en de omgeving. Laat staan over kneed- of mengtijden! Hoewel veel boeken erg mooi en nuttig zijn, mis ik altijd wel iets.” Wil je meer weten over bakken dan alleen het volgen van recepten, dan is dit bakboek zeker wat voor jou. Brood bakken vraagt om kennis. Als je iets doet, moet je weten waarom je het doet. Waarom gebruik je rogge of spelt? Waarom moet deeg een bepaalde temperatuur hebben? En waarom is de duur van het kneden zo belangrijk? Die antwoorden vind je in dit bakboek. En meer. Veel meer. Dat betekent dus zelfs een lesje scheikunde. Ook leer je om fouten in je brood te herkennen. Je leert dat je van alleen meel, water, tijd en liefde een overheerlijk brood kunt bakken. En dat water de beste broodverbeteraar is die er bestaat. Dankzij échte bakkerskennis zul je het mooiste brood ooit bakken. Edwin geeft het bakboek een persoonlijk tintje door technieken en recepten af te wisselen met persoonlijke verhalen. Met indringende portretten van zijn eerste leermeester en de banketbakker die hem Nederlands kampioen banketbakken maakte, tot topkoks en vrienden die hem op diverse manieren inspireren en bijstaan in zijn ambacht. Fotografie, opmaak en graphics zijn in een eigentijdse en stoere stijl. Pure schoonheid. Brood in beeld zoals brood bedoeld is. Een bakboek zoals een bakboek bedoeld is.

 

Voor Edwin Klaasen bestaat er geen beter brood dan zuurdesembrood. "Dat is pas puur brood maken", meent #Bakkertjezelf.