Sluiten

Speltvolkoren broodmeel

€5,95 993 Op voorraad: 1-2 werkdagen
Met speltvolkoren broodmeel kun je thuis een aromatisch fijn speltvolkorenbrood bakken. Dit broodmeel wordt gemaakt van speltkorrels, fijn gemalen tussen de molenstenen, waar de zemelen en kiemen niet uitgehaald zijn. Speltmeel heeft een lichtbruine kleur... Toon meer
3 variaties 2 KG
  • Ambachtelijk en eerlijke producten
  • 14 dagen bedenktijd op non-food*
  • Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
  • Snelle levering

Productomschrijving

Met speltvolkoren broodmeel kun je thuis een aromatisch fijn speltvolkorenbrood bakken. Dit broodmeel wordt gemaakt van speltkorrels, fijn gemalen tussen de molenstenen, waar de zemelen en kiemen niet uitgehaald zijn. Speltmeel heeft een lichtbruine kleur en is rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het meel is zowel geschikt voor bakken in de broodbakmachine als voor broodbakken in de oven.

Bereiding in de broodbakmachine: 10 gram droge gist, 500 gram Speltvolkoren broodmeel, 7 gram zout, 280-320 gram koud water, basisprogramma.

Bereiding in een conventionele oven: 10 gram droge gist, 500 gram Speltmeel, 7 gram zout, 280-320 gram water. Meng het Speltvolkoren broodmeel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten. Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water. Voeg het zout en water bij het Speltvolkoren broodmeel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C. Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen. Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek. Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek.

Bakblik invetten met olie, boter of bakspray. Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant. Uitrollen tot de breedte van bakblik. Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik. Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C. Afbakken in ±30-35 minuten.

Ingrediënten: SPELTvolkorenmeel, enzymen.

Voedingswaarde per 100 gram: energie 1455kJ/344kcal, vetten 2,6gr, waarvan verzadigde vetten 0,4gr, koolhydraten 64gr, waarvan suikers 0,6gr, eiwitten 14gr, zout 00gr.

Inhoud: 2000 gram.

Toon meer

Specificaties

SKU
BS33010046
Bak doelgroep
Speltbrood
Ingrediënten
Ingrediënten: SPELTvolkorenmeel, enzymen. Voedingswaarde per 100 gram: energie 1455kJ/344kcal, vetten 2,6gr, waarvan verzadigde vetten 0,4gr, koolhydraten 64gr, waarvan suikers 0,6gr, eiwitten 14gr, zout 00gr.
Inhoud (g)
Diverse varianten van 2 t/m 25 kilo

Toon meer

Speltvolkoren broodmeel
€ 5,95
Speltvolkoren broodmeel
2 KG
993 Op voorraad: 1-2 werkdagen
Toevoegen aan winkelwagen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »