U WINKELT BIJ FOODIESTORE

 

    • Ambachtelijk en eerlijke producten
    • Snelle levering
    • 14 dagen bedenktijd

Vragen? Mail ons - 24/7 Bereikbaar

Terug naar homepage

Tarwebloem biologisch 25 kg

Levertijd: Direct leverbaar

Op molenstenen gemalen tarwe, ontdaan van zemelen en griezen. Voor een grauw wit brood en voor diverse ander toepassingen, b.v. gebak en sausjes. Skal 1760 NL-BIO-01 EU Landbouw

Normale prijs:  32,99

Speciale prijs:  31,99

Aantal:

Tarwebloem biologisch 25 kg

Productbeschrijving

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 
275 gram water,
7 tot 8 gram zout,
7 gram instant gist of 20 gram verse gist (verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen).
eventueel 10 gram biologisch broodverbetermiddel
Alle ingredienten op kamertemperatuur.

Recept voor in de oven.
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 275 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 10 gram biologisch broodverbetermiddel, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.
De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden.
Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. 
Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Productspecificaties

Merk De Zuidmolen
Inhoud 25 kilogram
Ingrediënten

Allergenen info:

Dit produkt bevat: glutenbevattende granen.
Kan sporen bevatten van: ei, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine. 
Vrij van: schaaldieren, vis, weekdieren.

 

Voedingswaarden:

 

VOEDINGSSTOF

WAARDE

EENHEID

Energie

1451

kJ/100g

Energie

342

kcal/100g

Eiwit

10,8

g/100g

    Eiwitten van dierlijke oorsprong

0,0

g/100g

    Eiwitten van plantaardige oorsprong

10,8

g/100g

Koolhydraten

71,0

g/100g

    Suiker

0,0

g/100g

    Mono- en disacchariden

1,3

g/100g

Vet, totaal

1,2

g/100g

    Verzadigde vetzuren

0,2

g/100g

    Transvetzuren

0,000

g/100g

    Enkelvoudig onverzadigde vetzuren

0,1

g/100g

    Meervoudig onverzadigde vetzuren

0,5

g/100g

    Cholesterol

0,0

mg/100g

    Linolzuur

0,4

g/100g

Voedingsvezel, totaal

2,0

g/100g

Natrium

2,0

mg/100g

Calcium

23,0

mg/100g

IJzer

0,8

mg/100g

Kalium

156,0

mg/100g

Magnesium

20,0

mg/100g

Fosfor

103,0

mg/100g

Zink

0,64

mg/100g

Koper

0,14

mg/100g

Vitamine A (Retinol)

0,0

ug/100g

Vitamine B2 (Riboflavine)

0,040

mg/100g

Vitamine B3 (Niacine of Nicotinezuur)

1,00

mg/100g

Vitamine B6 (Pyridoxine)

0,120

mg/100g

Vitamine B12 (Cobalamine)

0,000

ug/100g

Vitamine D

0,00

ug/100g

Vitamine E (Tocoferol)

0,40

mg/100g

Vitamine B1

0,070

mg/100g

Vitamine B11 (Foliumzuur)

16,0

ug/100g

Water/Vocht

15,0

g/100g

Alcohol

0,0

g/100g

 

Artikelnummer BS23020084