Sluiten

Tarwebloem biologisch 25 kg

€ 35,49 1-2 werkdagen
Op molenstenen gemalen tarwe, ontdaan van zemelen en griezen. Voor een grauw wit brood en voor diverse ander toepassingen, b.v. gebak en sausjes. Skal 1760 NL-BIO-01 EU Landbouw... Toon meer
  • Ambachtelijk en eerlijke producten
  • 14 dagen bedenktijd op non-food*
  • Vragen? Mail ons - 24/7 bereikbaar
  • Snelle levering

Productomschrijving

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 
275 gram water,
7 tot 8 gram zout,
7 gram instant gist of 20 gram verse gist (verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen).
eventueel 10 gram biologisch broodverbetermiddel
Alle ingredienten op kamertemperatuur.

Recept voor in de oven.
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 275 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 10 gram biologisch broodverbetermiddel, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.
De temperatuur van de ingredienten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden.
Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg. 
Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Toon meer

Specificaties

SKU
BS23020084
Bak doelgroep
Witbrood
Ingrediënten
Allergenen info: Dit produkt bevat: glutenbevattende granen. Kan sporen bevatten van: ei,
Inhoud (g)
25 kilogram

Toon meer

Reviews

0 from 5Based on 0 reviews
Schrijf je eigen review

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Tarwebloem biologisch 25 kg
€ 35,49
Tarwebloem biologisch 25 kg
1-2 werkdagen
In winkelwagen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »